Actiuni ale Politiei Locale Ploiesti ( 12-18 martie 2018 )

Poliţia Locală Ploieşti a acţionat, în perioada 12 - 18 martie 2018, în vederea menţinerii unui climat de linişte şi ordine publică pe raza municipiului, fiind aplicate în total 252 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele de convieţuire socială. Valoarea totală a amenzilor a însumat 97.520 lei.

 

            Dintre acestea, 48 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.150 lei au fost aplicate de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice pentru oprirea şi staţionarea interzisă, precum şi accesul pe interzis, conducătorilor auto care nu au respectat prevederile art. 111, 142 şi 143 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice. Pentru transportul de persoane cu microbuze sau autobuze fără autorizaţie eliberată de Primăria Municipiului Ploieşti, precum şi pentru utilizarea altor terminale, circulaţia autovehiculelor pe alte trasee şi oprirea în alte staţii decât cele stabilite la nivelul municipiului, au fost sancţionaţi 77 de conducători auto, cu amenzi ce au totalizat 19.250 lei.

            Acţiunile desfăşurate de Serviciul Ordine Publică în ceea ce priveşte accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală şi a vehiculelor folosite, trase sau împinse cu mâna pe raza municipiului Ploieşti, au avut ca rezultate aplicarea unui număr de 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8675 lei, şi confiscarea a peste 1,5 tone deşeuri reciclabile.

            Celelalte structuri cu drept de constatare a faptelor de natură contravenţională în domeniile control comercial, disciplină în construcţii, afişaj stradal şi protecţia mediului, au aplicat 86 de amenzi  în sumă de  58.445 lei.