Contract semnat de Consiliul Judeţean Prahova pentru construcţia Centurii ocolitoare a oraşului Mizil

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi, 07.06.2023, contractul de proiectare şi execuţie a Variantei Ocolitoare Mizil.

Centura va trece prin nordul oraşului Mizil, conectând, prin intersecţii cu sens giratoriu, DJ 102 K, în zona limitei administrative a oraşului, cu DN1B (E577), la ieşirea din oraş dinspre Buzău. Viitorul drum se va intersecta, de asemenea, şi cu DJ 100 H. Proiectul include şi două poduri, unul peste râul Tohănenca şi altul peste râul Ghighiu. Lungimea totală a centurii oraşului Mizil este de aproape 7,5 km, iar traseul se va desfăşura preponderent în zona drumului de exploatare existent, pe zone neconstruite.

De prea mult timp, traficul din oraşul Mizil este unul de coşmar. Prin construcţia centurii, scoatem traficul greu din zona centrală a oraşului şi încurajăm dezvoltarea economică a zonelor limitrofe. Pentru locuitorii Mizilului, centura înseamnă reducerea timpului de transport, diminuarea blocajelor rutiere şi siguranţă a circulaţiei”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Licitaţia pentru acest obiectiv de investiţii a fost câştigată de asocierea S.C. VALLYS DECO S.R.L. – S.C. DRUM CONCEPT S.R.L. – S.C. ROSOCONS CONSTRUCT S.R.L. - S.C. DINENG DEV S.R.L., la valoarea de 85.542.513,31 lei fără TVA. Proiectul este finanţat din fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny“, şi din bugetul propriu al Consiliul Judeţean Prahova, care a alocat suma de 44.198.476,70 lei pentru acest obiectiv de investiţii. Termenul de execuţie al lucrărilor este de 24 de luni.

Comunicat:CJ Prahova