Poliţia Locală Ploieşti ,actiuni în perioada 26 februarie – 4 martie 2018

Poliţia Locală Ploieşti a acţionat în perioada 26 februarie – 4 martie 2018 pentru descurajarea şi prevenirea comiterii de fapte antisociale pe raza municipiului. De asemenea, poliţiştii locali au efectuat controale specifice de depistare şi sancţionare a conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile art. 111 şi 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulaţia pe drumurile publice, ce reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, dar şi accesul pe interzis. În urma activităţilor întreprinse au fost aplicate în total 179 sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora fiind de 52.350 lei.

Faptele contravenţionale astfel sancţionate au constat în tulburarea liniştii şi ordinii publice, consum de alcool pe domeniul public, adresare de injurii şi expresii jignitoare, refuzul de legitimare şi deţinerea de acte de identitate expirate, fumatul în spaţiile publice interzise prin lege, abandonul deşeurilor menajere în alte locuri decât cele special amenajate, circulaţia cu atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de Consiliul Local Ploieşti şi apelarea la mila publică.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acţionat şi în mijloacele de transport public unde au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru transport bagaje voluminoase ce emanau mirosuri neplăcute, transport saci deşeuri lemnoase, consumul de băuturi alcoolice şi urcarea cu  îmbrăcăminte murdară sau urât mirositoare.

Serviciul Disciplină în Construcţii a efectuat controale cu privire la respectarea legalităţii în cazul edificării unui număr de nouă balcoane la parterul blocurilor, a executării lucrărilor de înlocuire hidranţi de incendiu, montarea de rame şi ridicare la cotă a căminelor de canal, reparaţii defecţiune reţea electrică.

Biroul  Protecţia  Mediului a verificat modul în care s-a efectuat înlăturarea zăpezii din dreptul locuinţei sau a sediului de firmă, informând cetăţenii cu privire la obligaţia pe care o au în acest sens. De asemenea, a participat la acţiuni comune cu lucrătorii Administraţiei Parcului Memorial Constantin Stere pentru capturarea câinilor comunitari.

Totodată, poliţiştii locali au monitorizat zona platformelor gospodăreşti pentru identificarea persoanelor care abandonează gunoiului menajer în afara containerelor de colectare.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Comercial au verificat un număr de 17 agenţi economici, în vederea obţinerii avizului pentru stabilirea programului de funcţionare. De asemenea, au definitivat verificările întreprinse în cazul societăţilor comerciale cu puncte de lucru în incinta Halelor Centrale.

Totodată, poliţiştii locali au verificat 36 de agenţi economici ce comercializau flori şi mărţişoare în zona pieţei Malu Roşu, zona magazinului Big şi Bulevardul Bucureşti, desfăşurând acţiuni de control în zonele adiacente pieţelor agro-alimentare pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat.

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul evidenţei persoanelor au desfăşurat controale în cazul unui număr de 25 asociaţii de proprietari, verificând actualizarea cărţilor de imobil şi a tabelelor de informare a locatarilor. Totodată, au identificat deţinătorii cărţilor de imobil în cazul a 13 asociaţii de proprietari, în vederea planificării viitoarelor controale.

foto:ziarulincomod.ro