Consiliul Judeţean Prahova a semnat contractul pentru construcţia Centurii Comarnic. Lucrările ar putea fi finalizate anul viitor
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi, 22.05.2023, contractul de proiectare şi execuţie a Centurii Comarnicului. Licitaţia pentru acest obiectiv de investiţii a fost câştigată de asocierea S.C. FRASINUL S.R.L. (lider) – S.C. ARTEHNIS S.R.L., la valoarea de 236.740.000,00 lei fără TVA.
„Am încredere că anul viitor vom circula pe centura Comarnic. Este un proiect de importanţă majoră pentru prahoveni şi pentru românii care pierd astăzi ore în şir în trafic pe Valea Prahovei. Mă bucur că această lucrare complexă va fi realizată de un constructor român. Îi solicit acestuia să dea dovadă de profesionalism şi de patriotism: să aplice cele mai înalte standarde de calitate şi să execute lucrările în cel mai scurt timp cu putinţă. Este un drum pe care trebuie să îl lăsăm moştenire generaţiilor următoare”, a declarat Iulian Dumitrescu. 
Centura va ocoli oraşul Comarnic şi DN1 prin vest, va avea o lungime de aproape şase kilometri şi două benzi de circulaţie. Vor fi construite 3 poduri noi şi va fi dublat podul peste râul Prahova de pe DJ101R. În acelaşi timp, se va construi un pasaj peste râul Prahova şi calea ferată Ploieşti – Braşov. Proiectul va fi finanţat prin Programul Operaţional Transport 2021-2027
„I-am înţeles foarte bine pe cei care îşi declarau neîncrederea în momentul în care am anunţat construcţia acestei centuri. Timp de 30 de ani, oamenii s-au săturat de promisiuni deşarte din partea politicienilor. Cei care mă cunosc, ştiu că sunt un om de cuvânt şi fac ce promit. Drumul spre atingerea obiectivelor nu a fost neaparat unul lin: am scris proiecte, am obţinut aprobări, am obţinut finanţări, am făcut licitaţii. Dar, iată, am ajuns la momentul în care deschidem şantiere. Începem treaba la Centura Comarnic, urmează şi alte centuri, lucrări de apă-canal, gaze, investiţii masive în spitale, în şcoli. Mă simt extrem de onorat şi de norocos că am prilejul să fac lucruri importante pentru Prahova, pentru prahoveni”, a concluzionat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.
Sursă:Comunicat CJ Prahova