Încep lucrările de reabilitare şi modernizare a Şcolii Speciale de la Filipeştii de Târg
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor de construcţie, reabilitare, modernizare, extindere şi echipare a infrastructurii educaţionale pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din comuna Filipeştii de Târg, judeţul Prahova. 
„Acesta este unul dintre proiectele mele de suflet. Copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Filipeştii de Târg merită toată grija, atenţia şi dragostea noastră. E obligaţia noastră, ca şi comunitate, să le oferim acestor copii cele mai bune condiţii la şcoală şi suport necondiţionat pentru a-şi depăşi problemele”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
În instituţia rebilitată îşi vor putea desfăşura activitatea aproximativ 200 de copii cu diverse dizabilităţi. Centrul va avea o şcoală modernă şi dotată corespunzător nevoilor lor, care să le permită să îşi dezvolte abilităţile şi potenţialul maxim. 
Clădirile reabilitate şi cele nou construite vor fi adaptate nevoilor copiilor cu dizabilităţi, cu accesibilitate la toate nivelurile şi cu dotări şi tehnologii moderne. Spaţiile de învăţare şi de terapie vor fi optimizate pentru procesul de învăţare şi dezvoltare a elevilor de aici, prin asigurarea unui mediu educaţional sigur şi confortabil. Copiii vor avea acces la facilităţi moderne precum cabinete de informatică, kinetoterapie, bibliotecă, sală de sport şi alte spaţii necesare pentru activităţile de învăţare şi dezvoltare. Terenul din jurul clădirii va fi amenajat cu locuri de joacă, spaţii verzi şi teren de sport, oferind astfel un mediu propice pentru petrecerea timpului liber. Prin instalarea a 30mp de panouri solare pentru prepararea apei menajere, se va eficientiza consumul de energie şi se vor reduce costurile de întreţinere ale Centrului.
Proiectul Consiliului Judeţean este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 11,888,894,21 lei, iar data finalizării este prevăzută pentru 31 decembrie 2023. Consiliul Judeţean Prahova va monitoriza cu atenţie evoluţia lucrărilor pentru a se asigura că proiectul va fi implementat în mod eficient şi în conformitate cu normele şi standardele de calitate necesare.
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ CJ PRAHOVA