A început construcţia reţelei de gaze pe Valea Slănicului (video)
Unul dintre cele mai aşteptate obiective de investiţii din judeţul Prahova, cel privind introducerea reţelei de gaze pe Valea Slănicului, intră în linie dreaptă.
Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, a semnat, astăzi, ordinul de începere a lucrărilor pentru trei dintre cele nouă localităţi cuprinse în proiectul „Înfiinţare reţea inteligentă de distribuţie gaze naturale în judeţul Prahova - comunele Cocorăştii Mislii, Vâlcăneşti, Cosminele, Dumbrăveşti, Varbilău, Aluniş, Ştefeşti, Bertea şi oraşul Slănic”.
Este vorba despre comunele Aluniş, Ştefeşti şi Bertea, iar pentru celelalte localităţi urmează ca ordinul pentru demararea lucărilor să fie semnat pe parcursul acestei săptămâni.
„Mă bucur pentru oamenii de pe Valea Slănicului. Astăzi începem lucrările de execuţie la reţeaua de gaze. Lucrările vor fi terminate în aproximativ 8 luni. În paralel, o să începem şi licitaţia de concesiune pentru un operator astfel încât la sfârşitul lunii decembrie să avem gaze în casele oamenilor de pe Valea Slănicului”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
Prin proiect, vor fi construiţi aproape 300 km de reţea de gaze naturale. În acelaşi timp, peste 8.000 de gospodării şi instituţii publice de pe Valea Slănicului vor fi branşate la reţea. 
Valoarea proiectului este de aproximativ 35 milioane de Euro , iar acesta va fi finanţat din fonduri europene şi din bugetul Consiliului Judeţean Prahova. 
Lucrările urmează să fie finalizate până pe 31 decembrie 2023.
 
Sursă:CJ Prahova