Încep lucrările la DJ102I, Valea Doftanei – Brădet! A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie

COMUNICAT DE PRESĂ CJ Prahova

Încep lucrările la DJ102I, Valea Doftanei – Brădet! A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie

Contractul de reabilitare şi modernizare a drumului DJ 102I, Valea Doftanei – Brădet, a fost semnat, pe 1 martie, la Valea Doftanei. Proiectul a fost iniţiat şi susţinut de Consiliile Judeţene Prahova şi Braşov, iar finanţarea acestuia se va face din bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii, şi din bugetele celor două administraţii publice judeţene.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, drumul va avea aproape 26 km şi va aduce beneficii majore locuitorilor de pe Valea Doftanei. Pe lângă fluidizarea traficului, această investiţie creează oportunităţi de dezvoltare economică în zonă. Valoarea totală a proiectului este de 642 milioane lei, din care 11,2 milioane lei reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Prahova. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 42 de luni.

Mă bucur că, odată cu semnarea contractului pentru drumul Valea Doftanei – Brădet, am avut confirmarea că urmează să primim aprobare şi finanţare de la Ministerul Transporturilor pentru drumul Băneşti - Câmpina - Valea Doftanei. Vom crea asftfel o alternativă la aglomeraţia rutieră de pe DN1 Bucureşti – Braşov”, a declarat Iulian Dumitrescu.

Semnarea contractului de proiectare şi execuţie a DJ102I, Valea Doftanei – Brădet, a avut loc în comuna prahoveană Valea Doftanei, în prezenţa prim-ministrului Nicolae Ciucă , a viceprim-ministrului şi ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a ministrului Dezvoltării, Cseke Attila şi a ministrului de Interne, Lucian Bode.