Consiliul Judeţean Prahova va reabilita energetic, prin PNRR, centrele de servicii comunitare din Breaza şi Vălenii de Munte
 
Consiliul Judeţean Prahova va reabilita energetic, prin PNRR, centrele de servicii comunitare din Breaza şi Vălenii de Munte. Au fost semnate contractele de finanţare.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat astăzi contractele de finanţare pentru renovarea energetică a clădirilor publice din Complexul de servicii comunitare Breaza şi din Centrul de servicii comunitare “ Sf. Maria“ – Vălenii de Munte. Fondurile vor fi asigurate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Schema de finanţare va asigura lucrări de creştere a eficienţei energetice, de consolidare seismică, de protecţie împotriva incendiilor, accesibilitate etc.
Concret, soluţiile adoptate vizează:
- izolarea termică a pereţilor exteriori cu 10 cm vată minerală bazaltică; - termoizolarea planşeului superior spre pod cu 25 cm vată minerală bazaltică; 
- izolarea termică a planşeului inferior; 
- înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie performantă energetic; 
- înlocuirea parţială (acolo unde este cazul) a elementelor sistemului de distribuţie centralizată a agentului termic (fittinguri, ţevi, radiatoare); 
- instalarea unor sisteme alternative de producere a apei calde (panouri solare); 
- instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice (panouri fotovoltaice); 
- reabilitarea instalaţiei de iluminat (corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată).
Printre beneficiile majore ale acestor proiecte se regăseşte şi reducerea cu cel puţin 50 % a consumului de energie în comparaţie cu consumul anual precedent renovării. 
Pentru lucrările de la Complexul de servicii comunitare din Breaza, valoarea investiţiei este de 6.170.596,57 lei cu TVA, iar pentru cele de la  Centru de servicii comunitare „Sf. Maria “ din Vălenii de Munte, suma se ridică la 9.129.713,26 lei cu TVA.
Termenul de implementare a acestor proiecte este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanţare.
Sursa: Comunicat CJ Prahova