Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, din fonduri private, continuă si in anul 2023
In baza parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Prahova şi OMV Petrom, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti beneficiază de o suplimentare, cu circa 2 milioane de euro, a contribuţiei pentru modernizarea blocului operator. Aceasta se adaugă sponsorizării în valoare de 3 milioane de euro din 2022. Banii sunt dedicaţi reabilitării sălilor de operaţii prin dotarea cu aparatură medicală modernă.
Iulian Dumitrescu, Preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova: „În ultima perioadă, Consiliul Judeţean Prahova a făcut investiţii consistente şi susţinute pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale oferite prahovenilor. Încurajez companiile din judeţul Prahova, după modelul parteneriatului cu OMV Petrom, să ni se alăture şi să întoarcă în comunităţi o parte din valoarea creată de prahoveni.”
Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Sănătatea oamenilor noştri şi a comunităţilor în care suntem prezenţi este prioritară pentru noi. Mă bucur că putem contribui la îmbunătăţirea serviciilor medicale pe care le oferă Spitalul Judeţean şi sunt impresionată de progresul remarcabil cu modernizarea primelor 7 săli de operaţii. Cu această nouă contribuţie, suntem mai aproape de modernizarea completă a acestei unităţi vitale pentru comunitatea prahoveană. Le mulţumesc tuturor profesioniştilor din cadrul spitalului şi autorităţilor locale pentru că au făcut posibil acest proiect.”
Spitalul de Urgenţă Ploieşti este cea mai importantă unitate medicală din judeţul Prahova, fiind singurul spital din zonă cu secţii de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă şi tratare a pacienţilor cu arsuri.
În cursul anului trecut au fost dotate cu echipamente 7 dintre cele 13 săli de operaţie ale spitalului. Urmează ca alte 4 sa fie dotate cu echipamente medicale moderne. Acestea includ: 1 masă şi 2 platforme electrochirurgicale pentru chirurgie generală, 2 mese şi platforme electrochirurgicale pentru neurochirurgie, 1 platformă electrochirurgicală pentru chirurgie urologică, 2 aparate de anestezie de înaltă performanţă, o linie completă pentru operaţii de laparoscopie şi de toracoscopie, un aspirator chirurgical, 13 sisteme de sterilizare a aerului etc.
 
Sursă:Consiliul Judeţean Prahova