UPDATE.28 ianuarie 2023.In judeţul Prahova, pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă
La ora 08:00, în judeţul Prahova se circulă în condiţii de iarnă, pe toată reţeaua de drumuri judeţene. Se intervine permanent, pentru a se asigura un trafic în condiţii de siguranţă. Potrivit informaţiilor furnizate de firmele responsabile de curăţarea drumurilor, la ora 08:00, pe teren, se aflau 37 de utilaje de deszăpezire. Au fost utilizate utilaje cu lama şi materiale antiderapante pentru degajarea carosabilului şi prevenirea poleiului.
La ora 08:00, cele trei companii responsabile cu activitatea de deszăpezire pe drumunile judeţene aflate în administrarea Consiliului Judeţean Prahova acţionau pe următoarele drumuri:
Lotul 1 – zona de sud a judeţului acţionează SC Coni SRL cu un număr de 9 utilaje;
Lotul 2 – Zona de est a Judeţului acţionează SC RONI CIVIL INTEROUTE SRL cu 14 utilaje;
Lotul 3 - Zona de vest a judeţului acţionează SCDA Infrastructură SRL cu 14 utilaje.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare meteorologică de COD GALBEN pentru perioada 27 ianuarie, ora 10:00 - 28 ianuarie, ora 22:00. Vor fi precipitaţii semnificative sub formă de ploaie şi ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului, care vor depăşi 50-60 km/h la rafală.
Se recomandă evitarea deplasărilor pe timp de viscol şi ninsoare, iar dacă este absolut necesar, să se informeze în prealabil dacă drumurile sunt blocate. Înainte de plecare, se recomandă verificarea funcţionării sistemului de încălzire, a nivelului de combustibil şi echiparea autovehiculului pentru condiţii de iarnă (anvelope, lanţuri antiderapante, lopată, nisip).

La nivelul Consiliului Judeţean Prahova a fost înfiinţat un centru de preluare/ transmitere de informaţii.

Astfel, pentru a se informa, sau pentru a sesiza anumite aspecte legate de circulaţia în condiţii de iarnă pe drumurile judeţene, cetăţenii au la dispoziţie următorul număr de telefon: 0786.715.157.

Sursa si foto:CJ PH