Consiliul Judeţean Prahova a lansat licitaţia pentru şoseaua ocolitoare a oraşelor Azuga şi Buşteni
Una dintre cele mai aşteptate lucrări de infrastructură rutieră, varianta ocolitoare Azuga-Buşteni, intră în liniei dreaptă. Consiliul Judeţean Prahova a lansat licitaţia pentru proiectul „Acces rutier complementar descărcare A3 Azuga – Buşteni“, care va descongestiona traficul pe Valea Prahovei. Termenul pentru depunerea ofertelor este 23 februarie 2023. 
 
„Construcţia centurilor oraşelor Azuga şi Buşteni înseamnă mai puţin timp petrecut în trafic pe Valea Prahovei şi o gură de oxigen pentru dezvoltarea judeţului nostru, respectiv a oraşelor Azuga şi Buşteni. Aşteptăm finalizarea licitaţiei şi pentru centura Comarnic. Sunt sigur că, odată construite, toate aceste investiţii vor aduce mari beneficii prahovenilor şi celor care călătoresc pe Valea Prahovei”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
 
Drumul de acces rutier complementar, necesar descongestionării circulaţiei din zonele centrale ale oraşelor Buşteni şi Azuga, va avea o lungime de 9,434 Km şi va fi finalizat în trei ani. Şoseaua va avea două benzi şi va începe de la intersecţia cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3  între Sinaia şi Poiana Ţapului - DN1 (km. 126+640), având finalul în Azuga, la intrare în DN1 (km. 136 +100 prin stânga). 
Lucrările presupun construcţia părţii carosabile, a unui semitunel, a unui viaduct, a 11 poduri peste râul Prahova, a două pasaje subterane şi a altor două supraterane, intersecţii simple cu străzile locale şi giratorii la intersecţia cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente şi de consolidare versanţi. 
Valoarea estimată a acestui obiectiv de investiţii se ridică la peste 838 milioane lei, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., din fonduri europene – prin Programul Operaţional de Transport 2021-2027.