Fotovoltaice, pompe de căldură şi un motor de cogenerare din fonduri europene la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti
Consiliul Judeţean Prahova a depus, în data de 29 decembrie 2022, un nou proiect pe fonduri europene care vizează modernizarea Spitalul Judeţean de Urgenţă „Constantin Andreoiu” Ploieşti. 
„În cadrul acestui proiect, la spital vor fi montate panouri fotovoltaice, pompe de căldură şi un motor de cogenerare pentru reducerea consumul cu energie termică şi electrică. Spitalul îşi va produce astfel independent apa caldă şi încălzirea necesare funcţionării, dar şi o bună parte din energia electrică de care are nevoie”, a explicat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.
Prin implementarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Prahova îşi propune să reducă costurile cu energia la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi să contribuie la protejarea mediului prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon. 
Proiectul privind „Creşterea eficienţei energetice prin introducerea sistemelor de cogenerare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti” are o valoare de 23 milioane lei şi a fost depus de Consiliul Judeţean Prahova în cadrul Programului Operational Infrastructura Mare – Măsuri pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităţilor publice locale.
 
Sursa:CJ Prahova