“Scântei “la dezbaterea publică de prezentare a bugetului local pe anul 2018 (foto si video )

Luni seara la Teatrul ” Toma Caragiu ”Ploiesti a avut loc  o dezbatere publica privind bugetul pe anul 2018,al municipiul Ploiesti.

Desi era o dezbatere dedicata tuturor ploiestenilor,majoritatea scaunelor au fost ocupate de alesii locali, acestia fiind impartiti in doua tabere si s-au rezumat sa aduca  discutiile la un nivel politic.

Buget de austeritate,datorii multe.

Fata de anul trecut bugetul a fost diminuat datorita cresterilor salariale dar si imprumuturilor  la banci ( Alpha Bank,BCR,BRD,CEC ),suma fiind de 33 milioane de lei, la aceasta suma se adauga comisioane si dobanzi .

Bugetul de anul acesta ( in mare masura ) pentru anul 2018, va fi constituit din cel ramas de anul trecut , în sumă de 70.087.000 lei, acesta fiind impartit la capitolul dezvoltare (62.014.000 lei),  restul de sumafiind alocat la acoperirea tarifului de   energia termică livrată populaţiei.

Adrian Dobre,primarul Ploiestiului a spus : „Noi suntem în următoarea situaţie. Anul trecut am avut o execuţie de 365 de milioane de lei, iar anul acesta, după lungi discuţii pe care le-am avut şi cu SPFL, dar şi cu direcţia care gestionează patrimoniul municipiului Ploieşti, şi, aici trebuie să menţionez, cu aproximarea sumei pe care municipiul Ploieşti trebuie să o primească pentru cheltuielile aferente asistenţei sociale, de abia astăzi de dimineaţă această sumă ne-a fost precizată de către Direcţia Finanţelor Publice, şi încă nu ne-au ajuns sumele aferente de bunuri şi servicii pentru şcoli, ajungem undeva la 345 de milioane de lei. După cum vedeţi, dacă este să comparăm cu execuţia de anul trecut, noi deja suntem pe minus de vreo 15 milioane de lei. Trebuie să mai remarcăm un lucru. Faţă de anul trecut, anul acesta cuantumul salariilor a crescut. Bugetul aferent salariilor, cu toate modificările aferente anului trecut, a crescut cu aproximativ 30 de milioane de lei. Cam asta este situaţia veniturilor şi prognoza cheltuielilor pe care noi le avem pentru anul 2018”.

Un ploiestean a acuzat ca dezastrul SGU ( societate aflata sub tutela CL Ploiesti ) se datoreaza numirilor politice.

În cadrul dezbaterii  de luni,un ploiestean a acuzat SGU ca dezastrul de la aceasta societate se datoreaza numirilor pe criteriul politic .

„SGU e în situaţiue dezastruoasă. E un adevărat jaf. E în pragul falimentului. De vină e reţeta de numire a directorilor pe criterii politice. Nu pe competenţă! Dumnneavoastră, domnilor consilieri, trebuie să respectaţi cetăţenii Ploieştiului. Cei care, prin taxe şi impozite, vă platesc indemnizaţiile. Am solicitat ca toate persoanele etichetate în raportul Curţii de Conturi să nu se mai regăsească în conducerea SGU. Culmea, cei care au adus prejudiciu sunt tot acolo” , a spus cetateanul din Ploiesti .

Primarul Adrian Dobre recunoaste managementul defectuos de la SGU .

„SGU nu administrează corespunzător patrrimoniul pe care municipalitatea i l-a pus la dispoziţie prin contract de delegare. Nu poţi să ai 2.000 de locuri de parcare şi să faci calcule la buget pentru o oră pe zi de parcare. În condiţiile în care multe dintre ele sunt ocupate non stop!

Şi eu vreau să nu mai avem maşini parcate prin tot oraşul. Să nu mai avem maşini parcate aiurea în jurul unei parcări aproape goale, cea de pe Cuza Vodă. Care parcare a fost gândită fără lift! Iar acxum trebuie să-l cuprindem în planul de investiţii. Au pus locuri de parcare pentru persoanele cu handicap la etajul 1 si 2!”, a fost raspunsul lui Adrian Dobre.

Lucian Radulescu vs Gheorghe Sarbu .

O alta discutie cu scantei si schimb de replici a avut loc atunci cand a fost vorba despre bugetul CSM Ploiesti si Hipodromul Ploiesti , consilierul local Gheorghe Sarbu acuzandu-l “voalat “  pe Lucian Radulescu ( consilierul directorului CSM Ploiesti ) de “jaf “ la clubul sportiv local , cel din urma i-a dat  lui Sarbu ,  un drept  la replica “ taios”.

Dreptul la replica il puteti vedea mai jos . 

 

Cheltuieile bugetare ar putea fi ( in mare parte ) urmatoarele :

Subventie incalzire – 10 .273 mii lei ( in anul 2017 – 20.969 mii  lei )

Subventie Transport public – 20.447 mii lei ( in anul 2017 – 40.682 mii lei )

Spatii verzi – 12 000 mii lei ( in anul 2017 – 19.762 mii lei )

Salubritate – 25.691 mii lei ( in anul 2017 - 20.629 mii lei )

Iluminatul public – 5.500 mii lei ( in anul 2017 – 4.623 mii lei )

Mobilitate trafic – 2 .300 lei ( in 2017 – 877 mii lei )

Reparatii curente drumuri – 10.00 lei ( in anul 2017 – 9.883 lei )

Scandalul va continua …?

 

Potrivit observatorulph.ro, consilierii PSD si ALDE  pregatesc o serie de amendamente la bugetul local pe anul 2018 .

 

Vezi galerie video aici : http://infoploiesticity.blogspot.ro/2018/02/dezbatere-publica-buget-munploiesti-2018.html