PRIMARIA PLOIESTI A  SEMNAT CONTRACTUL DE FINANŢARE PENTRU INNOIREA PARCULUI DE VEHICULE DESTINATE TRANSPORTULUI PUBLIC
 Primăria Municipiului Ploieşti a semnat contractul de finanţare europeană nerambursabilă, prin Componenta 10 – Fondul Local, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru proiectul: "Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziţionarea de autobuze şi staţii de încărcare".
            Valoarea totală a proiectului este de 10.692.000,00 euro, respectiv 52.633.508,40 lei, sume integral acoperite de bugetul Comisiei Europene, fără TVA.
            Obiectivul general al proiectului este reprezentat de asigurarea unui serviciu sustenabil, eficient şi prietenos cu mediul de transport public la nivelul Municipiului Ploieşti, conducând astfel la îmbunătăţirea condiţiilor de mobilitate urbană, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transporturi şi la sporirea siguranţei rutiere în zonele urbane, prin soluţii digitale şi ecologice de transport.
            Astfel, proiectul contribuie şi la îndeplinirea obiectivului specific Componentei 10 din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, şi anume asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităţilor din România prin investiţii în infrastructura locală, care vor susţine rezilienţa şi tranziţia verde a zonelor urbane şi rurale, precum şi reducerea disparităţilor teritoriale la nivel regional, intra-regional şi intra-judeţean, contribuind astfel la îndeplinirea reformei 1 – Crearea cadrului pentru mobilitate urbană durabilă. 
            Scopul investiţiei constă în achiziţia a 22 autobuze electrice cu lungimea de 10 m, instalarea a 8 staţii de încărcare rapidă şi 22 staţii de încărcare lentă.
            Autobuzele electrice vor fi de tip solo (nearticulate), cu planşeu jos (podea integral coborâtă), facilităţi pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă-kneeling), iar autonomia acestora va fi de minim 200 km.
            Proiectul este oportun prin prisma reducerii poluării în Municipiul Ploieşti, precum şi creşterea mobilităţii locuitorilor către locurile de muncă din zona industrială VEST şi proximitatea comunei Ariceştii-Rahtivani, prin achiziţia de mijloace de transport nepoluante, cu emisii zero de gaze de eşapament.
Sursa:Comunicat Primaria Mun.Ploiesti
Foto ilustrativ/TransPloiesti.ro