Consiliul Judeţean Prahova va restaura Palatul Culturii din Ploieşti cu fonduri europene
 
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, au semnat luni, 12.12.2022, contractul de finanţare pentru reabilitarea, restaurarea, modernizarea şi consolidarea de către administraţia publică judeţeană a imobilului „Palatul Culturii“ din Ploieşti. Proiectul, care va fi finanţat din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), are o valoare de 81 milioane lei şi marchează un eveniment istoric pentru clădirea care a servit drept sediu al Curţii de Apel Ploieşti, vreme de aproape un secol.
 
„Ne dorim ca Palatul Culturii din Ploieşti să devină un punct de atracţie pentru vizitatorii din ţară şi din străinătate, dar şi un loc important pentru promovarea şi conservarea patrimoniului cultural al judeţului Prahova. Acest proiect reprezintă un pas important în direcţia modernizării infrastructurii culturale a Ploieştiului şi în consolidarea rolului acestui oraş ca punct de reper al culturii din regiune", a declarat Iulian Dumitrescu.
 
Proiectul de restaurare a Palatului Culturii din Ploieşti constă în: lucrări de consolidare, modernizare, eficienţă energetică, aducerea la standardele tehnice a clădirii, şi va avea ca rezultat  un imobil modern, echipat cu tehnologii şi facilităţi de ultimă generaţie, emblematic pentru urbea prahoveană, care va putea găzdui evenimente culturale şi artistice de anvergură. 
Palatul Culturii din Ploieşti este una dintre cele mai vechi clădiri din oraş, fiind construită în 1906, la iniţiativa regelui Carol al II-lea al României. Palatul a găzduit, de-a lungul timpului, mai multe instituţii publice, dar şi evenimente culturale şi artistice importante. În prezent, clădirea se află într-o stare de degradare avansată, necesitând o intervenţie urgentă pentru a fi restaurată şi pusă din nou în valoare.
 
Sursa:Comunicat C.J. Prahova