Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti are cel mai modern bloc operator din ţară. Primele 7 săli de operaţii ultramoderne au fost date în folosinţă
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti „Dr. Constantin Andreoiu” a dat în folosinţă primele 7 săli de operaţii ultramoderne. Alte 6 săli de operaţii de la acelaşi spital sunt în curs de renovare şi dotare cu echipamente de ultimă generaţie.
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a declarat: „Vrem să transformăm unitatea sanitară într-un spital al speranţei, în care prahovenii să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde. Pentru prima dată în istoria spitalului, în 2022 cheltuielile de investiţii sunt mai mari decât cele de funcţionare. Avem proiecte de investiţii la spital finanţate din mai multe surse: din bugetul Consiliului Judeţean Prahova, din bugetul Ministerului Sănătăţii, din fonduri europene şi de la companii partenere din judeţ. Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti „Dr. Constantin Andreoiu” este unul dintre cele mai importante obiective ale administraţiei publice judeţene”.
Unitatea medicală, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Prahova, este singurul spital din zonă cu secţii de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă şi tratare a pacienţilor cu arsuri. Cele 7 săli de operaţii din Blocul Operator au fost renovate şi dotate cu mese de operaţie electrohidraulice computerizate, instalaţii de tratare antibacteriană şi filtrare a aerului, aparate de anestezie de înaltă performanţă, linii complete de chirurgie laparoscopică şi platforme electrochirurgicale, aparate de determinare rapidă de gaze în sange şi electroliţi, defibrilatoare, sisteme de răcire şi încalzire a pacienţilor, aspiratoare chirurgicale, precum şi sisteme de intubaţie dificilă videoasistate.
Investiţiile în Blocul Operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti „Dr. Constantin Andreoiu” vor asigura condiţii superioare de salvare de vieţi, recuperare rapidă, risc redus de IAAM (infecţii asociate actului medical), performanţă în chirurgie, confort şi siguranţă pentru pacient, mediu de lucru ergonomic pentru echipa ce efectuează intervenţia chirurgicală.
Finanţarea modernizării sălilor de operaţie a fost de asigurată de Consiliul Judeţean Parhova şi de OMV Petrom.
 
Sursă:Comunicat CJ Prahova