Velo Valahia, piste de aproape 450 de km pentru pasionaţii de ciclism. Aproape 250 km sunt în Prahova

459 de kilometri de trasee cicloturistice, dintre care 245 de kilometri în Prahova, 85 kilometri în judeţul Vrancea şi alţi 129 în judeţul Buzău vor fi realizaţi din fonduri europene. Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a depus, pe data de 05 decembrie, proiectul „Parteneriat pentru realizarea traseului cicloturistic VELO VALAHIA“, derulat împreună cu administraţiile publice judeţene Buzău şi Vrancea, în cadrul PLANULUI NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ schemă de finanţare - CONDIŢII de ACCESARE a FONDURILOR europene aferente PNRR, în cadrul Apelului de proiecte PNRR/2022/C11/I4 Componenta C11 – TURISM ŞI CULTURĂ INVESTIŢIA I.4.

Traseele cicloturistice se vor realiza pe piste pentru biciclete, drumuri pentru ciclişti, drumuri de utilitate privată deschise circulaţiei publice, suprafeţe de rulare amenajate în zona de protecţie aferentă drumurilor deschise circulaţiei publice, drumuri forestiere, poteci şi trasee amenajate în fondul forestier, diguri şi zone de protecţie la inundaţie ale cursurilor de apă şi pe eventuale alte tipuri de căi de comunicaţie deschise circulaţiei bicicletelor.

Valoarea totală a investiţiei este de 37.867.500,00 euro (fără TVA).

În cadrul Componentei 11 – Turism şi cultură, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) coordonează, prin Centrul Naţional de Coordonare Velo (CNCV), Investiţia I.4 – Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.

Obiectivul investiţiei este sprijinirea transportului durabil prin dezvoltarea infrastructurii de trasee cicloturistice la nivel naţional. Stabilirea şi amplasarea traseelor cicloturistice se va face în raport cu celelalte investiţii din Componenta 11 – Turism şi cultură, prin care este vizată creşterea accesibilităţii zonelor turistice şi dezvoltarea infrastructurii aferente.

Traseele selectate se vor conforma direcţiilor strategice stabilite în cadrul Studiului privind stabilirea, identificarea şi distribuţia teritorială a traseelor cicloturistice la nivel naţional, elaborat de Centrul Naţional de Coordonare Velo.

 

Sursa:CJ Prahova