Secţia de Chirurgie a Spitalului Judetean Prahova devine una dintre cele mai moderne din ţara

Potrivit lui Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Secţia de Chirurgie a Spitalului Judetean Prahova devine una dintre cele mai moderne din ţara

Împreuna cu dr. Bogdan Nica şi dr. Dan Oprea, am vizitat astazi (N.R. joi, 27 octombrie .c.)Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţa „Dr. Constantin Andreoiu“ din Ploieşti.

Pâna la sfârşitul anului, cele 13 săli de operaţii din spitalul nostru vor fi cele mai moderne din România“.

 

Blocul operator al Spitalului Judeţean Ploieşti nu a beneficiat de-a lungul timpului de lucrări de modernizare şi dotare care să îl menţină la nivelul normelor şi exigenţelor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Dotarea sălilor de operatie era uzată fizic şi moral şi nu corespundea cerinţelor actuale specifice. De altfel, nivelul de finisare şi menajare a încăperilor nu corespundea cerinţelor actuale privind asigurarea şi menţinerea mediului de curăţenie specific.

Lucrările de intervenţie propuse s-au înscriu în strategia de reabilitare şi modernizare a sistemului medical de specialitate. Documentaţia care a stat la baza investiţiei viza îmbunătaţirea actului medical şi a standardelor de calitate şi eficienţă existente în spitalele similare din Comunitatea Europeană.” precizeazaa www.republiknews.ro ( https://republikanews.ro/presedintele-cj-prahova-iulan-dumitrescu-pana-la-sfarsitul-anului-cele-13-sali-de-operatii-din-spitalul-nostru-vor-fi-cele-mai-moderne-din-romania/)