Consiliul Judeţean Prahova a obţinut finanţare pentru restaurarea şi includerea în circuitul turistic a mai multor gopodării din Drajna
 „Gospodării tradiţionale în localitatea Drajna”, proiect depus de către Consiliul Judeţean Prahova, a obţinut finanţare, în valoare de 1.772.172,00 lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)
 
 Este sigurul obiectiv admis din zona Sud Muntenia, care a îndeplinit toate criteriile necesare includerii în cadrul Rutei satelor cu arhitectură tradiţională, în vederea restaurării din fonduri europene, prin PNRR
 
Prin intermediul acestei investiţii se vor realiza lucrări de reabilitare/restaurare a şase gospodării tradiţionale: 
 
Proiectul de faţă îşi propune: 
să restaureze elementele de lemn (prispa, stâlpii, elementele traforate) 
 refacerea acoperişului în două sau patru ape realizată din şindrilă sau ţiglă tip solzi 
 se vor reface finisajele exterioare ale pereţilor în deosebi cu materiale tradiţionale: lipitură de lut sau tencuială de nisip-var 
 se vor restaura ferestrele de lemn ştiind că ferestrele au un rol important în conturarea imaginii casei tradiţionale 
 se vor pune în valoare şi alte elemente tradiţionale existente în gospodărie, precum anexele (grajdul sau coteţul de animale). În funcţie de posibilităţi, se va amenaja o zonă cu obiecte de artă şi uz gospodăresc tradiţionale. 
 
 Selecţia obiectivului a avut loc în cadrul apelului de proiecte Pilonul IV. Coeziunea socială şi teritorială, Componenta C11. Turism şi cultură, Investiţia I1 – Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, Programul România Atractivă, Modernizarea/Reabilitarea siturilor turistice Apel 2. 
 
 Cele 12 rute tematice sunt: ruta castelelor, ruta curiilor, ruta culelor, traseul gastronomiei tradiţionale româneşti, ruta bisericilor fortificate, ruta bisericilor de lemn, ruta mănăstirilor din zona Moldovei, ruta Sfântul Ladislau, traseul castrelor romane, ruta fortăreţelor, refacerea peisajului cultural din Delta Dunării şi ruta satelor cu arhitectură tradiţională.
 Alte obiective din judeţul Prahova, cuprinse în acest program în vederea reabilitării sau promovării sunt „Castrul Roman de la Drajna de Sus, origine şi perenitate” şi ,,Caşcaveaua de Prahova, deliciu tradiţional Românesc”.
 
Sursa:CJ Prahova