Judeţul Prahova  va avea o hartă a facilităţilor digitale disponibile
 
Un instrument important de lucru în vederea implementării strategiei digitale la nivel administrativ, în judeţul Prahova, dar şi un mod concret de a preveni potenţiale probleme de comunicare instituţională, precum cele din perioada COVID-19. Sunt doar două dintre beneficiile pe care le va aduce proiectul „Dezvoltarea Inteligenţei Digitale pentru o Cetăţenie activă”, cod SIPOCA/MySMIS: 1041/151412, derulat de Asociaţia GO-AHEAD în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova.  
Lansarea obiectivului, care constituie o premieră în regiunea Sud Muntenia, a avut loc astăzi, la sediul CJ Prahova. 
Odată cu finalizarea acestuia, prahovenii vor avea, printre altele, o hartă a facilităţilor digitale disponibile, un ghid de informare şi instruire în vederea folosirii serviciilor online existente şi implicării acestora în procesele decizionale. De asemenea, vor fi încurajate parteneriatele cu ONG-uri din judeţ pentru susţinerea iniţiativelor dedicate cetăţeniei active 
Pentru a fi atinse obiectivele, 30 de reprezentanţi ai Asociaţiei GO-AHEAD şi ai organizaţiilor non-guvernamentale active din Prahova vor fi instruiţi pentru a promova şi susţine iniţiative concrete şi relevante de cetăţenie activă şi competenţe digitale crescute ale cetăţenilor judeţului.
 
Perioada de implementare: 12 luni
Valoarea totală a proiectului: 419.997,86 lei. 
 
În perioada septembrie-octombrie 2022 se derulează analiza privind gradul de informare, utilizare şi satisfacţie privind instrumentele digitale puse la dispoziţia cetăţenilor din judeţul Prahova. 
În acest sens, aveţi CHESTIONARUL disponibil la adresa: https://go-ahead.ro/ro/chestionar-judetul-prahova.
 
Sursa si foto:CJ Prahova