Daţi drumul la apa caldă în Ploieşti. Declaraţie de presă - Primarul Municipiul Ploieşti - Andrei  Volosevici
Declaraţie de presă - primarul Municipiul Ploieşti - Andrei Liviu Volosevici
Domnule Iulian Dumitrescu,
Domnule Horia  Tiseanu,
Domnule Mihai Savin,
Daţi drumul la apa caldă în Ploieşti!!!!
Bătaia de joc de adresa ploieştenilor trebuie să înceteze!
Din 1 iulie 2022, conducerea Termoficare Prahova a anunţat Consiliul Judeţean Prahova şi ADI Termoficare Prahova de existenţa contractului de închiriere a două cazane, pentru 12 luni necesare furnizării apei calde în Ploieşti:„ Astfel, începând cu luna iulie 2022, cele două CAF-uri vor asigura furnizarea unei cantităţi de aproximativ 20MWh/h pentru întreaga perioadă contractuală, asigurând astfel furnizarea serviciului în condiţiile şi parametrii contractului….” Se arată în informarea pe care o găsiţi anexată. (anexa 1)
Totodată, aceeaşi conducere a Termoficare Prahova anunţa, în 27 iulie 2022, Consiliul Judeţean Prahova şi ADI Termoficare Prahova, spre ştiinţă Municipiul Ploieşti,  că se va întrerupe furnizarea apei calde în Ploieşti pentru revizia CAF2 şi era precizată lipsa altei surse de producere apă caldă!!!! 
Ba mai mult, anunţau că sunt necesari 870.000 de euro pentru plata chiriei pentru cele două cazane!!! Ploieştiul nu poate face investiţii în CET BRAZI – acesta aparţinând Consiliului Judeţean (anexa 2)
Dacă aveaţi deja închiriate cele două cazane, încă din 1 iulie, de ce aţi oprit apa caldă în Ploieşti, domnilor?
Încercând să ne lămurim asupra funcţionării unităţii de producere a energiei termice de la CET Brazi (aflat în patrimoniul Consiliului Judeţean Prahova) am solicitat fostului operator (Veolia Energie Prahova) să ne aducă unele clarificări în acest sens. (anexa 3)
 Şi, surpriză,  Veolia Energie Prahova ne informează că: echipamentele care asigură producerea şi furnizarea energiei termice în Municipiul Ploieşti sunt: 
 Grupurile nr. 5 şi nr. 6 (formate fiecare din Cazan energetic de 420t/h + Turbina 105MW) – asigură producţia de EE şi ET în cogenerare de înaltă eficienţă;
 CAF 2 – capacitate 100 Gcal/h, asigură producerea separată numai de energie termică;
 Ciclul Combinat (UCCC) format din turbina cu gaze TAG de 26 MW + cazan recuperator + turbina cu abur 2MW – asigură producerea de EE şi ET în regim de cogenerare de înaltă eficienţă. 
Mai mult, 
- Verificarea ISCIR a Cazanului nr. 5 a expirat la 31.05.2022;
- Verificarea ISCIR a Cazanului nr. 6  expira la 01.09.2022;
- La data de 13.05.2022, Veolia a pus la dispoziţia noului operator planul de mentenanţă, deja realizat după oprirea Grupului nr. 5 (la trecerea în regim de primăvară), precum şi planul de mentenanţă previzionat pentru un an calendaristic
- La data de 15.06.2022, Veolia a pus la dispoziţia noului operator proiectul autorizat ISCIR care prevede încercările şi testele necesare pentru autorizarea legală a cazanelor nr. 5 şi nr. 6.
Prin urmare, dacă noul operator asigură verificare ISCIR, potrivit proiectului pus la dispoziţie, precum şi planul de mentenanţă preventivă, din punct de vedere tehnic Cazanul nr. 5 poate fi operat, iar cazanul nr.6 este operabil până la 01.09.2022.
      Referitor la TAG, Veolia precizează că el a fost predat funcţional, gratuit şi liber de sarcini, către concedentul Consiliul Judeţean Prahova, această unitate fiind o opţiune de redundanţă a CAF 2 ori de operare în afara sezonului rece: “ În acest sens amintim că …am invitat reprezentanţii Judeţului Prahova şi ai RASP pentru a participa la recepţia obiectivului de investiţii UCCC (Unitate de Cogenerare in Ciclu Combinat) din care face parte şi TAG-ul. La data de 05.05.2022 a fost semnat procesul verbal de punere în funcţiune al UCCC în prezenţa reprezentantului RASP, reprezentanţii Judeţului Prahova neprezentându-se”. 
Pentru verificarea contractului de concesiune a furnizării agentului termic în Ploieşti am făcut plângere penală. Contractul final a fost modificat fără acordul Consiliului Local Ploieşti. 
Ploieştiul nu poate gira plăţi care excedă cadrul legal. 
Bătaia de joc la adresa ploieştenilor trebuie să înceteze!
 
Sursa:Primaria Mun.Ploiesti