Un nou spaţiu modern de relaxare in Ploiesti. Copacul fotovoltaic
Municipiul Ploieşti are un nou spaţiu modern de relaxare - Copacul fotovoltaic!
 
Proiectul, implementat de municipalitatea ploieşteană printr-o sponsorizare, este o premieră în oraşul nostru, copacul fotovoltaic valorificând energia solară şi aducând Centrului Civic o notă de inovare şi un design smart, futurist şi prietenos.  
Arborele solar deţine un sistem propriu de iluminat cu LED şi permite persoanelor, care aleg să se relaxeze în zona sa, posibilitatea de a utiliza energia electrică fotovoltaică generată de către acesta pentru a îşi încărca gratis telefoanele mobile. 
Copacul fotovoltaic este realizat dintr-un cadru metalic central şi 6 ramuri, elemente metalice care sunt conectate cu baza copacului, unde sunt realizate 6 băncuţe şi etajere aferente, divizate pe circumferinţa acestei structuri.
 În dreptul fiecărei bănci şi etajere, care oferă suport pentru aşezarea diverselor aparate electronice (smartphone), copacul fotovoltaic este prevăzut cu prize de încărcare speciale. 
Pe ramurile arborelui fotovoltaic sunt amplasate 6 frunze cu dimensiuni de 3 m lungime şi 1,8 m lăţime, realizate din plăci PVC cu grosimea de 18 mm. 
Frunzele copacului sunt prevăzute cu surse de iluminat cu LED, care luminează prin fantele cu care sunt prevăzute acestea, astfel încât să creeze un ambient plăcut pe timpul nopţii.   
Sistemul de iluminat dispune de un senzor crepuscular, care aprinde sursele de lumină doar la apariţia întunericului, astfel încât să se economisească energia electrică în perioada zilei. 
Toate componentele electrice sunt rezistente în mediul exterior, copacul fotovoltaic respectând cerinţele tehnice de calitate existente.
Noua instalaţie este prevăzută la partea superioară cu un sistem de încărcare fotovoltaic de 200W şi un acumulator cu gel de 100A. 
Panourile fotovoltaice sunt montate pe suporţi speciali care permit orientarea acestora pentru o încărcare rapida şi eficientă. 
Sistemul este calculat astfel încât sa confere o putere suficientă pentru a susţine toţi consumatorii.
Copacul fotovoltaic este amplasat pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor şi îşi aşteaptă vizitatorii!
Primăria Municipiului Ploieşti susţine astfel de concepte, favorabile mediului înconjurător, menite să implementeze, la nivel local, surse generatoare de energie verde, regenerabilă şi nepoluantă. 
În viitor, vor fi amplasaţi copaci fotovoltaici în mai multe zone din municipiului Ploieşti, aceste spaţii moderne, destinate relaxării cetăţenilor, aducând un plus de atractivitate esteticii urbane. 
 
Sursa:Primaria Mun. Ploiesti