IPJ PRAHOVA.COMUNICAT DE PRESA.22 iunie 2022
Dosar penal deschis pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere, fără drept de arbori si furt de arbori
 
La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 00:00 poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Drajna au fost sesizaţi de către un bărbat, despre faptul că dintr-o pădure situată pe raza comunei Drajna, în cursul zilei, o persoană ar fi sustras material lemnos.
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului constatând fapul că, în jurul orei 17:00, doi bărbaţi cu vârstele de 29, respectiv 32 de ani, din comuna Drajna ar fi sustras un arbore din punctul Poeni, comuna Drajna, folosind un motoferăstrău, materialul lemnos fiind ulterior transportat la domiciliul unei alte persoane.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere, fără drept, de arbori şi furt de arbori.
Acţiune a poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti
 
La data de 21 iunie a.c., poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au organizat şi executat o acţiune în zona Gării de Sud, a Cartierelor 9 Mai şi Radu de la Afumaţi, Sala Sporturilor Olimpia, dar şi în zona centrală a municipiului, pe linia descurajării elementelor infracţionale, pentru prevenirea infracţiunilor contra persoanei şi patrimoniului şi combaterea consumului de droguri sau a substanţelor interzise, precum şi a fenomenelor cu impact stradal.
În intervalul orar 17.00-20.00, poliţiştii au legitimat 80 de persoane, au controlat 40 de autovechicule şi au verificat 4 societăţi comerciale.
Astfel, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, 10 dintre acestea conform Legii 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Totodată, a fost reţinut şi un permis de conducere.
Valoarea totală a sancţiunilor este de 3.135 de lei.
 
Exemplu:
 
În cadrul activităţilor, poliţiştii au depistat o femeie, în vârstă de 39 de ani, administrator al unei societăţi comerciale, din incinta unui complex situat în zona de Sud a municipiului, în timp ce oferea spre vânzare 21 de perechi de încălţăminte contrafăcute.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă înregistrată sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
 
Depistaţi la volan conducând un autovehicul neînamtriculat sau cu permis de conducere necorespunzător
 
Tot ieri, în jurul orei 17.00, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona Gării de Sud au depistat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Ploieşti, în timp ce conducea un autoturism fără a avea montate plăcuţele de înmatriculare.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că autoturismul în cauză figurează radiat din circulaţie la începutul lunii iunie 2022.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
În jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Floreşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Filipeştii de Târg au observat un microbuz care se deplasa pe direcţia Filipeştii de Târg-sat Minieri.
 
Poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire al microbuzului, însă conducătorul acestuia a refuzat să se conformeze, continuându-şi deplasarea pe DJ 101I.
 Ulterior, conducătorul auto a intrat în curtea unei societăţi comerciale, unde a fost oprit şi legitimat.
În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că persoana aflată la volanul autovehiculului nu deţine permis de conducere pentru categoria D1, pentru a avea dreptul de a conduce microbuzul pe drumurile publice.
Tânărul în vârstă de 21 de ani, din comuna Filipeştii de Târg a recunoscut fapta comisă, declarând că nu s-a conformat semnalelor oraganelor de poliţie deoarece ştia că nu are dreptul de a conduce microbuzul firmei unde lucrează.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.
 
Depistaţi la volan sub influenţa substanţelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice
 
La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 20:15, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în timp ce acţionau pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pe drumurile publice au oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul Bucureşti.
 
Întrucât la înmânarea documentelor, poliţiştii au sesizat că bărbatul aflat la volan avea un comportament agitat, i-au solicitat acestuia testarea cu aparatul Drugtest, care a indicat pozitiv la o substanţă psihoactivă, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
2 ore mai târziu, poliţiştii secţiei de poliţie rurală Puchenii Mari în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe raza satului Puchenii Moşneni au oprit pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din comună.
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În jurul orei 23.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe strada Frasinului au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani, din oraşul Sinaia, care se deplasa din direcţia DN1-E60 către Bulevardul Republicii.
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Bărbat depistat în vederea executării pedepsei închisorii
 
La data de 21 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Câmpina pe numele unui bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în municipiul Câmpina.
 
Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru săvârşirea a două infracţiuni de tulburare a ordinii şi liniştii publice.
 
În cauză, poliţiştii l-au condus pe bărbat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, unde a fost încarcerat.
 
Foto ilustrativ/IPJ Prahova