IJP PRAHOVA.ŞTIRI DE PRESĂ. 21 iunie 2022
Dosar penal pentru furt
 
La data de 20 iunie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Călugărească au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că i-a fost sustrasă lucerna cosită de pe un teren, din comuna Dumbrava.
 
În baza sesizării s-a constituit echipă operativă, care s-a deplasat la faţa locului, stabilind că în comuna Dumbrava, în satul Trestienii de Jos se află o parcelă cultivată cu lucernă de aproximativ 1 hectar, lucernă proaspăt cosită, iar din jumătatea acesteia, pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp, se observă locul de unde lucerna a fost sustrasă.
 
În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii au reuşit identificarea autorilor, în persoanele a doi minori, din comuna Dumbrava. 
 
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.
 
Totodată, faţă de parinţii acestora s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru nesupravegherea celor doi minori.
 
În continuare cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Călugărească, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
Cercetat penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu numere false
La data de 20 iunie a.c., în jurul orei 12.30 poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în timp ce acţionau pe raza de competenţă au oprit pe strada Petrolistului, un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 65 de ani, din comuna Scorţeni.
 
Cu ocazia opririi, conducătorul auto a prezentat actul de identitate şi permisul de conducere, declarând verbal că autorizaţia provizorie de circulaţie şi asigurarea auto obligatorie nu le are supra sa.
 
În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că autoturismul în cauză a fost radiat de autorităţiile din Belgia din luna octombrie a anului 2021, ulterior nefiind înmatriculat de la data radierii, iar plăcuţele cu numerele de înmatriculare provizorii au fost eliberate ultima dată autoturismului cu valabilitate până în luna mai a anului 2021.
 
In cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.
 
Mandat de executare a pedepsei închisorii, executat de poliţiştii prahoveni
 
Tot ieri, în jurul orei 10.30, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Cocorăştii Colţ au depistat la pe raza comunei Ariceştii Rahtivani, un bărbat în vârstă de 35 de ani, pe numele căruia Tribunalul Brăila a emis un Mandat de Executare a Pedepsei Închisorii.
 
Acesta a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de evidenţiere în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în formă continuată.
 
Persoana depistată a fost condusă la sediul secţiei, ulterior fiind încarcerată la Penitenciarul Mărgineni, din judeţul Dâmboviţa.
 
Foto ilustrativ