ISU PRAHOVA. ”În perioada 17 – 20 iunie, s-au înregistrat 117 situaţii de urgenţă”

 

În perioada 17 – 20 iunie, s-au înregistrat 117 situaţii de urgenţă, echipajele de salvatori fiind solicitate la 8 misiuni de stingere a incendiilor, 83 cazuri SMURD, precum şi la 16 acţiuni pentru protecţia comunităţilor.

De asemenea, 81 de persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar alte 4 persoane şi-au pierdut viaţa ca urmare a situaţiilor de urgenţă în care s-au aflat, dar şi din cauze medicale.

Totodată, echipajele de pompieri au asigurat măsurile specifice la 9 accidente rutiere, în urma cărora 11 persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

La nivelul judeţului Prahova au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezenţa animalelor sălbatice (urşi) în localităţile Sinaia, Azuga şi Breaza.

În perioada 14-19 iunie, inspectorii de prevenire au derulat 11 controale preponderent la operatori economici din municipiul Ploieşti. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcţionării, însă au fost aplicate 11 amenzi, în cuantum de 56.001 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 90 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 23 au fost înlăturate pe timpul desfăşurări acestor acţiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 88 de sancţiuni, cuprinzând 77 avertismente şi 11 amenzi.

Pompierii prahoveni au fost în alertă în această dimineaţa, în jurul orei 04:39, după un anunţ referitor la un incendiu care a cuprins o gospodărie aflată pe strada Meşterul Manole din municipiul Ploieşti. Imediat, la locul evenimentului au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere, 1 descarcerare, dar şi o ambulanţă SMURD. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta la acoperişul unei locuinţe pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, ulterior flăcările s-au dus şi la locuinţa şi anexa învecinată, pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp. Din primele cercerări, se pare că flăcările au pornit din cauza unui scurtcircuit electric.

Un incendiu puternic a avut loc în data de 18 iunie, în jurul orei 17:46, la o clădire nelocuită situată pe strada Valea Bobului din localitatea prahoveană Urlaţi.

La locul evenimentului au fost mobilizate trei echipaje de stingere, dar şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, care au acţionat pentru stingerea flăcărilor şi pentru înlăturarea efectelor negative. Flăcările se manifestau la acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp.

Din primele cercetări efectuate se pare că focul a pornit din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător.

O cultură de grâu a fost puternic afectată de un incendiu care a izbuncit duminică, în jurul orei 12:20 în localitatea Sălciile. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximtiv 10 ha.

Din cauza vântului, focul s-a extis rapid şi la o cultură de floarea soarelui pe o suprafaţă de aproximativ 1000 mp. Incendiul a izbucnit din cauza focului deschis în spaţii deschise.


Foto ilustrativ/Unirea.ro