BULETIN DE PRESĂ IJP PRAHOVA.17 iunie 2022
 
Acţiune desfăşurată de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova
 
La data de 15 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au desfăşurat o activitate pentru prevenirea şi combaterea fraudelor specifice în domeniul şcolilor de conducători auto, pe raza judeţului Prahova. 
 
În acest context au fost verificaţi 3 astfel de agenţi economici, fiind constate cu această ocazie 2 infracţiuni, una de evaziune fiscală şi una de fals în înscrisuri sub semnătură privată. 
Exemplu:
Cu ocazia verificărilor efectuate la o şcoală de conducători auto din municipiul Ploieşti, poliţiştii au constatat faptul că în intervalul 2019 şi până în prezent, operatorul economic ar fi prestat servicii de pregătire teoretică şi practică a cursanţilor, fără a înregistra în evidenţa contabilă veniturile astfel realizate, sustrăgându-se în acest fel de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului. 
 
De asemenea aceştia ar fi emis către cursanţi adeverinţe care atestau efectuarea cursrilor de pregătire teoretică şi practică, minime, obligatorii, în vederea programării pentru examenului pentru obţinerea permisului de conducere, deşi acestea nu erau prestate în realitate. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Acţiune a poliţiştilor ploieşteni în vederea descurajării elementelor infracţionale
 
La data de 16 iunie a.c., la nivelul Poliţiei municipiului Ploieşti s-a organizat o acţiunepe raza municipiului, în vederea descurajării elementelor infracţionale, cum ar fi infracţiunile contra persoanei şi patrimoniului, infracţiunile cu impact stradal, precum şi în vederea combaterii consumului de substanţe cu efect psihoactiv. 
 
La acţiune au participat atât poliţişti din cadrul celor 4 Secţii Urbane de Poliţie din municipiu, cât şi jandarmi, aceasta vizând zona centrală, zona Gării de Sud, cartierul 9 Mai şi cartierul Rdau de la Afumaţi. 
 
În acest context au fost legitimate 65 de persoane, verificate 4 societăţi comerciale şi controlate 20 de autovehicule.
 
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, dintre care, 15 la OUG. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 5 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, totodată, fiind confiscat şi un cuţit. 
 
Exemplu: 
 
În jurul orei 17:00, în timp ce acţionau în baza planului pe strada Piaţa 1 Decembrie 1918, poliţiştii au observat un bărbat care avea în mână un obiect tăietor înţepător. 
 
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii au interceptat persoana în cauză, ulterior procedând la imobilizarea acesteia şi efectuarea contolului corporal, ulterior bărbatul fiind condus la sediul unităţii de poliţie în vederea continuării cercetărilor. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea, fără drept de obiecte periculoase.
 
Bărbat depistat în vederea executării pedepsei închisorii
 
La data de 16 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Sinaia, pe numele unui bărbat în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în staţiune. 
 
Acesta a fost condamnat la 2 ani, 4 luni şi 20 de zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda pernis de conducere.
 
În cauză, poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, unde a fost încarcerat.
Cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept
 
Tot ieri, în timp ce se aflau în desfăşurarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului Mizil, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Prahova, au observat pe un teren care mărgineşte Drumul naţional 1 B, mai multe cabaline. 
 
În urma primelor verificări efectuate a rezultat faptul că pe terenul în cauză se aflau 59 de cabaline, 40 dintre acestea fiind microcipate, iar 19 nemicrocipate. 
 
Totodată, poliţiştii au constat că una dintre cabaline era decedată.
 
Întrucât unele exemplare de cabaline erau vizibil slăbite, proprietarul acestora care a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 41 de ani, din oraşul Mizil a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.205/2004 privind protecţia animalelor cu amendă în valoare de 12.000 de lei. 
 
În cauză, poliţiştii efectuaeză ceretări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul animalului, fiind întocmit în acest sens un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept. 
 
Foto ilustrativ