Politistii rutieri prahoveni au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale la o actiune pe DN 1
La data de 15 iunie a.c.,  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune pe Drumul Naţional 1, pentru creşterea gradului de disciplină rutieră pe acest drum naţional, pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier public de marfă şi persoane, avându-se totodată în vedere şi abaterile săvârşirite de pietoni. 
În acest context, au fost controlate peste 180 de autovehicule, fiind efectuate 50 de testări cu aparatul etilotest şi 10 testări cu aparatul DrugTest. 
În urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, 40 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru nerespectarea prevederilor privind portul centurii de siguranţă, respectiv 1 pentru defecţiuni tehnice.
Din totalul sancţiunilor, 10 au fost aplicate conducătorilor auto care desfăşoară transport public de marfă şi persoane.
Au fost reţinute 5 certificate de înmatriculare şi 1 permis de conducere.
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 25.500 de lei.
Respectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi o conduită preventivă, vă pot salva viaţa!
Acţiunile în vederea prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere sunt desfăşurate zilnic de polişitii rutieri prahoveni, în zonele predispuse accidentelor rutiere şi nu numai, în vederea identificării persoanelor care comit abateri la regimul rutier, fie că vorbim de contravenţii sau de infracţiuni contra siguranţei traficului.
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ