IJP PRAHOVA.COMUNICAT  DE PRESĂ .14 iunie 2022
Minori depistaţi de poliţişti după ce ar fi sustras două biciclete din curtea unui bărbat din municipiul Câmpina 
 
La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 14:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că i-ar fi fost sustrase, din curtea locuinţei, două biciclete. 
În baza sesizării, poliţiştii au efectuat cercetări rezultând faptul că  în noaptea de 11 spre 12 iunie a.c., trei minori cu vârste cuprinse între 14, respectiv 17 ani, ar fi pătruns în curtea locuinţei de unde ar fi sustras cele două biciclete. 
Bicicletele au fost recuperate de poliţişti şi predate persoanei vătămate. 
În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
REZULTATUL ACŢIUNILOR PE LINIA CONSUMULUI DE ALCOOL SAU A SUBSTANŢELOR PSIHOACTIVE DIN DATA DE 13 IUNIE, RESPECTIV DIN NOAPTEA DE 13 SPRE 14 IUNIE
 
La data de 13 iunie a.c., atât în jurul orei 07:00, cât şi în jurul orei 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, respectiv poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au depistat pe drumurile publice din judeţ doi conducători auto care se aflau la volan sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv.  
 
În fapt, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în jurul orei 07:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă au oprit, pentru control, pe strada Orizontului, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Scorţeni. 
 
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, poliţiştii au constatat faptul că tânărul avea un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
 
În jurul orei 12:00, în timp ce acţionau pe DJ 129 G, în comuna Strejnicu, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au depistat un alt conducător auto, un tânăr în vârstă de 24 de ani din Ploieşti, care, de asemenea se afla la volan sub influenţa substanţelor psihoactive. 
În cele două cauze, tinerii au fost conduşi la unităţi medicale în vederea recoltării de mostre biologice, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
La data de 13 iunie a.c.,  în jurul orei 16:30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza staţiunii Azuga, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii au oprit, pentru control, pe strada Sorica, un moped condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din staţiune. 
 
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autovehiculului, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, iar în urma interogării bazelor de date, a reieşit faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 18:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de servicu pe raza de competenţă au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa pe strada Mihail Kogălniceanu din oraş, la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 25 de ani.
În urma solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, bărbatul nu a putut prezenta documentele autoturismului, motiv pentru care au fost efectuate verificări în bazele de date, reieşind faptul că valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie este expirată încă din luna ianuarie a anului 2021.
 
La scurt timp, în jurul orei 19:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiu, care se deplasa pe DJ 101 R, pe raza comunei Cornu,  din direcţia municipiului către Drumul Naţional 1.
Cu ocazia verificării documentelor, respectiv a autorizaţiei de circulaţie provizorie s-a constatat faptul că valabilitatea acesteia este expirată din cursul lunii curente. 
Şi noaptea trecută, în jurul orei 02:00, poliţiştii din cadrul Secţie Rurale de Poliţie Valea Călugărească, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, domiciliat în judeţul Ialomiţa.
Cu ocazia verificării documentelor, respectiv a autorizaţiei de circulaţie provizorie s-a constatat faptul că valabilitatea acesteia a expirat de la sfârşitul lunii mai a anului curent.
 
În toate cele 3 cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.
 
Tot seara trecută, în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce efectuau activităţi de patrulare pe raza municipiului Ploieşti au oprit, pentru control, pe strada Trei Ierarhi, un motociclu condus de un minor în vârstă de 17  ani, din municipiul Ploieşti. 
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul deţine un permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus de acesta. 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.
 
Foto ilustrativ