COMUNICAT DE PRESĂ IPJ PRAHOVA.10 iunie 2022
                                                                               Dosar penal pentru furt de apă din sistemul public de alimentare
 
La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Floresti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, în baza unor informaţiilor deţinute au constatat că un bărbat în vârstă de 52 de ani din comuna Filipeştii de Târg s-ar fi branşat ilegal la reţeaua de alimentare cu apă potabilă prin ataşarea unui robinet metalic de ţeava montată de societatea în cauză, ce face legătura de la reţeaua publică de apă, în curţile locatarilor.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu ar fi solicitat sau obţinut aviz de branşare sau contract de furnizare al serviciului de alimentare cu apă.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă, conform Legii nr.51/2006 privind serviciile comunitare de utilităţi publice.
 
Dosare penale întocmite de poliţişti pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat
 
 
La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Orizontului din municipiu au oprit pentru control un autoturism cu număr provizoriu condus de o tânără în vârstă 22 de ani, din comuna Brebu.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie a expirat încă din luna decembrie a anului 2020.
 
Tot ieri, în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în executarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 1B, în localitatea Valea Călugărească  au oprit pentru control un autoturism ce avea montate plăcuţele cu numere de înmatriculare provizorii şi care fusese înregistrat de aparatul radar rulând cu viteza de 77 km/h (+27km/h) în localitate.
Conducătorul autoturismului a fost identificat, în persoana unui bărbat, în vârstă de 29 de ani, din comuna Bucov.
În urma verificării documentelor autovehiculului s-a constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie atribuită acestuia figura ca expirată. 
În jurul orei 20.45, poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti, în timp ce efectuau activităţi de poliţie rutieră, în zona cartierului Cina din municipiu au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia Bulevardului Republicii către Şoseaua Nordului.
 
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Bucov, care a prezentat pentru control documentele personale şi autorizaţia de circulatie provizorie din care reiese că autoturismul are numărul de înmatriculare provizoriu valabil până în luna august a anului 2021.
În toate cele trei cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat.
Depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau cu permisul de conducere anulat.
 
La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 6.45, Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia Bulevardului Carol I către comuna Brebu.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul în vârstă de 57 de ani, din municipiul Câmpina a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot ieri, în jurul orei 9.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în executarea atribuţiunilor de serviciu, pe DN 1, în localitatea Comarnic, au oprit pentru control, un autoturism care circula pe DN 1 pe direcţia de deplasare Ploieşti catre Braşov.
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, din oraşul Comarnic
În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că acesta avea dreptul de a conduce anulat din luna septembrie a anului 2020.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce anulat.
 
Infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor
 
La data de 9 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Valea Călugărească au desfăşurat o acţiune privind verificarea deţinătorilor de arme şi muniţii neletale înscrise în certificatul de deţinător, la domiciliile deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale de pe raza de competenţă.
 
În urma controlului, poliţiştii au constat faptul că un bărbat în vârstă de 56 de ani, domiciliat în comuna Dumbrava a purtat fără drept, arma neletală supusă autorizării de la adresa la care erau autorizat să păstreze armele, la o altă adresă de domiciliu. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, arma fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.
 
Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţiştii prahoveni
 
La data de 9 iunie a.c., poliţiştii Secţiei nr.4 de poliţie Ploieşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Ploieşti, prin care un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Ploieşti a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 9 luni de închisoare, pentru săvârşirea infractiunii de furt calificat. 
 
În cauză, poliţiştii l-au depistat pe bărbat la domiciliul său, ulterior fiind depus în Penitenciarul Mărgineni, judeţul Dâmboviţa, pentru executarea pedepsei.
 
 
Foto ilustrativ