IJP PRAHOVA. ACŢIUNI PERMANENTE PENTRU UN SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ ÎN SIGURANŢĂ
Începând de astăzi şi până luni inclusiv, peste 600 de poliţişti prahoveni vor acţiona în vederea menţinerii ordinii şi siguranţei publice pentru ca Sărbătoarea Rusaliilor Ortodexe să decurgă fără incidente grave şi toţi cetăţenii să fie în siguranţă.
 
Astfel, vor fi asigurate măsuri pentru menţinerea ordinii publice în locurile aglomerate, precum şi în localităţile turistice, zonele de agrement dar şi în zonele de intrări/ieşiri ale judeţului.
Pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie, poliţiştii rutieri vor acţiona pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie spre şi dinspre staţiunile turistice.
În această perioadă, peste 40 de poliţişti rutieri prahoveni vor acţiona zilnic, cu aparate radar, pe principalele drumuri naţionale şi drumuri judeţene, pentru prevenirea accidentelor grave şi fluidizarea traficului rutier.
Recomandăm cetăţenilor să circule prudent şi să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise.
De asemenea, le recomandăm să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranţa tuturor.
Totodată, înainte de a pleca la drum, recomandăm tuturor şoferilor să se intereseze de situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze. Informaţii în timp real despre trafic pot fi găsite pe secţiunea Infotrafic a siteului oficial al Poliţiei Române.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112!
 
Foto ilustrativ/orademedias.ro