COMUNICAT DE PRESĂ IJP  PRAHOVA. 9 iunie 2022
                                                                                      
Reţinut de poliţiştii prahoveni pentru două fapte de furt calificat
La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 10.30, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi de către un bărbat, cu privire la faptul că i-au fost sustrase mai multe bunuri din locuinţa de vacanţă, situată în comuna Telega.
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat apelantul care a delarat că îi lipseşte o cameră de supraveghere, funcţională, în valoare de 700 de lei.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii Postului de poliţie Telega au identificat persoana bănuită, ca fiind vorba de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comună, care a fost condus la sediul unităţii de poliţie, iar în urma audierii, acesta a recunoscut faptul că a sustras camera de supraveghre dar şi 80 de metrii de cabluri electrice, pe care i-a vândut unor persoane din comuna Scorţeni.
În urma probatoriului administrat, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar mai fi săvârşit o altă faptă cu o seară înainte tot de pe raza comunei Telega.
Faţă de bărbatul de 27 de ani s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. 
Dosare penale întocmite de poliţişti pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat
La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 5.45, poliţiştii oraşului Azuga, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Independenţei au oprit pentru control un tractor fără numere de înmatriculare, condus de un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din judeţul Harghita.
În urma controlului,  conducătorul de vehicul nu a putut prezenta vreun document privind înmatricularea sau înregistrarea acestuia. Cu ocazia verificării şasiului tractorului nu a fost identificată nici o serie pe acesta. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea a unui vehicul neînmatriculat.
La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 17.15, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Ştrandului din municipiu au oprit pentru control un autoturism cu număr provizoriu condus de o tânără în vârstă 24 de ani, din judeţul Buzău.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat că valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie a expirat încă din luna august a anului 2021.
Tot ieri, în jurul orei 19.15, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în executarea atribuţiunilor de serviciu, pe DN 1, în localitatea Băneşti au oprit pentru control un autoturism din directia Ploieşti catre Braşov, ce avea montate în locurile special destinate placuţele cu numerele de circulaţie provizorie.
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Brebu.
În urma verificării documentelor autovehiculului s-a constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie atribuită autoturismului figura ca expirată încă din luna decembrie a anului 2021.
În jurul orei 20.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni, în timp ce efectuau activităţi de poliţie rutieră, pe DJ 218, pe raza comunei Vâlcăneşti au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia Dumbrăveşti către Cosminele.
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, din com. Vâlcăneşti, care a prezentat pentru control documentele personale şi autorizaţia de circulatie provizorie din care reiese că autoturismul are numărul de înmatriculare provizoriu valabil până în luna octombrie a anului 2021.
În toate cauzele, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice
La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 20.30, Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism, care circula din direcţia străzii Orizontului către strada Calea Doftanei.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul în vârstă de 24 de ani, din comuna Ariceştii Rahtivani a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 00.45, Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia Bulevardului Bucureşti către Centru.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul în vârstă de 49 de ani, din municipiul Ploieşti a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
Infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor
La data de 8 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Prahova au desfăşurat o acţiune privind verificarea deţinătorilor de arme şi muniţii neletale înscrise în certificatul de deţinător, la domiciliile deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale de pe raza municipiului Ploieşti, a oraşului Băicoi şi a comunelor Bărcăneşti şi Valea Călugărească.
În cadrul acţiunii au fost verificaţi 9 deţinători de arme, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale şi au fost indisponibilizate 8 arme.
Totodată, au fost constatate 7 infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.
Exemple:
1.Trei bărbaţi cu vârstele de 39, 55 şi respectiv 56 de ani, domiciliaţi în municipiul Ploieşti au purtat fără drept, arme supuse autorizării de la adresele la care erau autorizaţi să păstreze armele, la adresele din comuele Păuleşti, Cocorăşti Colţ şi oraşul Băicoi.
2. Trei posesori de armă, cu vârstele de 38, 45 şi 71 de ani, domiciliaţi în comunele Valea Călugărească şi Bărcăneşti au purtat fără drept, arme de tir sportiv cu aer comprimat, de la adresele la care erau autorizaţi să le păstreze, la alte adrese din municipiul Ploieşti. 
3. Un bărbat în vârstă de 54 de ani nu a predat la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă, pistolul de autoapărare cu gaze pe care îl deţinea în baza permisului de armă.
În toate cauzele au fost întocmite dosare penale privind săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, armele fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Mandate de executare a pedepsei închisorii puse în aplicare de poliţiştii prahoveni
La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reuşit depistarea şi reţinerea unei persoane urmărite naţional, domiciliată în oraşul Buşteni.
Bărbatul de 41 de ani se sustrăgea executării unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Sinaia, fiind condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare, pentru comiterea infracţiuniilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Persoana urmărită a fost depistată şi reţinută în comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, fiind încarcerată în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni.
La data de 8 iunie a.c., Judecătoria Câmpina a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, privind pe un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în municipiul  Câmpina, prin care acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 2 ani, 2 luni şi 295 de zile închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În baza mandatului, poliţiştii au identificat persoana în cauză şi a fost depusă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni.
Tot ieri 8 iunie a.c., a fost emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, de către Tribunalul Prahova, prin care un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din comuna Floreşti a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 3 luni de închisoare pentru săvârşirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (2 acte materiale) şi cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.(36 acte materiale). 
În cauză, poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie rurală Floreşti l-au depistat pe bărbat la domiciliul său din comuna Floreşti. 
Acesta a fost depus în  Penitenciarul Mărgineni, judeţul Dâmboviţa, pentru executarea pedepsei.
Acţiune rutieră în oraşele Azuga şi Sinaia
La data de 8 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Prahova şi cei din cadrul poliţiilor oraşelor Azuga şi Sinaia au acţionat pe Drumurile Naţionale din judeţ pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză.
În acest context au fost controlate peste 100 de autovehicule, fiind efectuate peste 30 de testări cu aparatul etilotest. 
Astfel, au fost aplicate în total 73 de sancţiuni contravenţionale, 60 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
De asemenea, a fost retras un un certificat de înmatriculare.
Valoarea sancţiunilor este de 22.110 de lei.
Fiţi responsabili în trafic, conducând preventiv pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur.
 
Foto cu caracter ilustrativ/ziarulincomod.ro