În perioada 7 – 8 iunie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 41 misiuni
 
În perioada 07 – 08 iunie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 41 misiuni, din care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 27 urgenţe medicale şi o activitate de îndrumare şi control. 
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a trei incendii, două recunoaşteri în teren, un exerciţiu de antrenament cu forţe şi mijloace, precum şi în alte şase intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
27 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la trei accidente rutiere produse în localitatea Bucov şi municipiile Ploieşti şi Câmpina. În urma incidentelor rutiere, un minor în vârstă de 8 ani a fost transportat la spital pentru investigaţii suplimentare.
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, referitoare la prezenţa animalelor sălbatice în localităţile Buşteni (2) şi Sinaia.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
O tigară uitată aprinsă a lăsat în urma ei dezastru
Un incendiu puternic a avut loc marţi seara, în jurul orei 22:56, la o locuinţă din localitatea prahoveană Iordăcheanu. La locul evenimentului au fost mobilizate trei echipaje de stingere care au acţionat pentru stingerea flăcărilor care ameninţau să cuprinsă şi alte locuinţe, dar şi pentru înlăturarea efectelor negative. Până la sosirea autospecialelor de pompieri, focul a cuprins şi o altă anexă, unde au fost afectate atât acoperişul, dar şi 2 tone de lemne şi mai multe aparate electrice (polizor, unghiular, autofiletantă şi bormaşină). 
Din primele cercetări efectuate se pare că focul a pornit din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător.
Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată în localitatea Boldeşti-Scăeni.
Incendiile au izbucnit, cel mai probabil, din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 4500 mp.
Unităţile operaţive rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.
 
Sursa:ISU Prahova