IJP PRAHOVA. BULETIN INFORMATIV. 8 IUNIE 2022

 

Prins în flagrant de poliţiştii prahoveni

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Floreşti, în urma unor informaţii deţinute şi în baza investigaţiilor efectuate, cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Filipeştii de Pădure ar conduce pe drumurile publice fără permis de conducere, au constituit un filtru rutier pe DJ 720, pentru prinderea în flagrant al acestuia.

Cu această ocazie, în jurul orei 12.45, poliţiştii au observat circuland pe DJ 720, din directia Diţeşti către Moreni, autovehiculul despre care se cunoştea că este condus de către persoana în cauză.

Poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, dar conducătorul auto, care se afla singur în maşină şi-a continuat deplasarea, accelerând către zona forestieră a satului Diţeşti, iar după aproximativ 10 km a abandonat maşina în liziera unei păduri, reuşind să îşi asigure scăparea.

La scurt timp după ce acesta a părăsit autoturismul, poliţiştii l-au depistat şi l-au condus la sediul unităţii, refuzând orice colaborare cu aceştia.

În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul aflat la volan nu posedă permis pentru nicio categorie de vehicule.

Faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat unităţii de parchet competente, pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Dosar penal pentru refuz de recoltare probe biologice

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 20:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe strada Henri Coandă din municipiu au oprit pentru control, un autoturism condus de o femeie, în vârstă de 43 de ani.

Întrucât la înmânarea documentelor, poliţiştii au sesizat faptul că aceasta emana halenă alcoolică, i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, refuzând acest lucru.

Ulterior a fost condusă la o unitate medicală, unde în prezenţa unui medic a refuzat din nou recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

Bărbat cercetat pentru infracţiunea de furt calificat

Tot ieri, în jurul orei 23.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat din comuna Scorţeni, cu privire la faptul că i-a fost sustrasă o motocositoare din curtea locuinţei.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar în urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate au reuşit, la scurt timp, identificarea persoanei bănuite de săvârşirea faptei, ca fiind vorba de un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Scorţeni.

Poliţiştii s-au deplasat la domiciliul bărbatului unde a fost găsită motocositoarea sustrasă, pe care ulterior a predat-o persoanei vătămate.

În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Foto ilustrativ/ziarulprahova.ro