ISU PRAHOVA.” În perioada 30 - 31 mai, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 43 misiuni”

În perioada 30 - 31 mai, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 43 misiuni, din care 7 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 34 urgenţe medicale şi 2 activităţi de îndrumare şi control.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a două incendii, o recunoaştere, precum şi în alte patru intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc.

34 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere produse în localităţile Boldeşti-Scăeni şi Râfov. În urma incidentelor rutiere nu au fost înregistrate victime.

Un incendiu a izbucnit, luni în jurul orei 21:01 la un garaj din municipiul Ploieşti. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la mai multe cauciucuri, mase plastice, gunoi menajer depozitate în anexă, pe o suprafaţă de aproximativ 35 mp. Pentru gestionarea operativă a evenimentului a fost mobilizată o autospecială de stingere care a acţionat pentru lichidarea incendiului şi înlăturarea efectelor negative. Se pare că focul a pornit din cauza utilizării focului în spaţii deschise.

Un autoturism a ars la compartimentul motor după ce proprietarul a făcut improvizaţii la teava de eşapament. Incidentul a avut loc luni, în jurul orei 19:17 pe strada Pielari din municipiul Ploieşti. La locul evenimentului au fost mobilziate o maşină de stingere, dar şi o ambulanţă SMURD.

Flăcările se manifestau la masele plastice din componenţa motorului. Pompierii au stins incendiul înainte ca acesta să se propage la întreg autoturismul.

 În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.