În perioada 27 - 30 mai, pompierii  din Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 106 misiuni
 
În perioada 27 - 30 mai, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 106 misiuni, din care 29 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 75 urgenţe medicale şi 2 activităţi de îndrumare şi control. 
Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 4 incendii, 3 arderi necontrolate (incendii de vegetaţie uscată şi gunoi menajer), precum şi în alte 15 intervenţii în sprijinul comunităţilor, cum ar fi: deblocare persoane din locuinţe, salvare animale etc. 
76 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere, în urma cărora 3 persoane au fost transportate de urgenţă la spital.
 
În săptămâna 23 – 29 mai, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 5 activităţi de informare şi acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unităţi de cultură şi centre comerciale.
Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 33 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, din care 10 au fost soluţionate pe timpul activităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 32 avertismente şi o amendă în cuantum de 1000 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 7 exerciţii la care au participat 59 de persoane şi 2 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Un incendiu violent a izbucnit duminică seara, în jurul orei 23:17 la o locuinţă din satul Făgetu, comuna Gura Vitioarei. La sosirea echipajelor de salvatori la locul evenimentului, incendiul se manifesta la acoperiş şi bunurile aferente locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, cu posibilităţi de propagare la întreaga locuinţă. Pentru gestionarea operativă a evenimentului au fost mobilizate două maşini de stingere, dar şi o ambulanţă SMURD. Se pare că focul a pornit din cauza unor materiale combustibile amplasate lângă o sobă.
 
Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a trei incendii de vegetaţie uscată şi gunoi menajer în municipiul Ploieşti şi localităţile Baba Ana şi Iordăcheanu.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 1,5 ha vegetaţie uscată.
În contextul avertizărilor meteorologice, pompierii militari au acţionat pentru degajarea unei crengi în pericol să cadă peste un autoturism pe strada Vornicei din municipiul Ploieşti, pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă în localitatea Floreşti şi pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil în localitatea Târgşoru Nou.
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 
 
Sursa:ISU Prahova
 
Foto ilustrativ