ISU PRAHOVA.”În perioada 26 – 27 mai, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 37 misiuni”

În perioada 26 – 27 mai, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 37 misiuni din care 14 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 23 cazuri SMURD.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 29 de persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.

Echipajele de pompieri au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 8 incendii. Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la un eveniment rutier produs în localitatea Iordăcheanu. În urma incidentului rutier patru persoane au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Un incendiu a izbucnit, joi seară, în jurul orei 23:13, la locomotiva unui tren privat de călători aflat în gara Sinaia. Trenul circula pe ruta Bucureşti Nord – Braşov.

30 de pasageri, printre care şi 2 copii, au ieşit rapid din tren de teamă ca acesta să nu fie cuprins de flăcări. Oamenii au sunat la 112 când au văzut că fumul se înteţeşte, iar la faţa locului au fost trimise două maşini de stingere pentru a lichida incendiul, dar şi o ambulanţă. Incendiul se manifesta la un motor. Un bărbat de 32 de ani, care a încercat să stingă incendiul, prezenta dureri la palma stânga, a fost asistat medical la locul evenimentului, însă a refuzat transportul la spital. Călătorii care trebuiau să ajungă în Braşov au fost preluaţi de o altă garnitură şi duşi la destinaţie. Din primele cercetări, se pare că focul a pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.

Aseară, în jurul orei 02.20, un echipaj de pompieri a fost în alertă după ce două autoturisme parcate au luat foc, în localitatea Stejnicu. Salvatorii au acţionat rapid pentru lichidarea flăcărilor. Incendiul se manifesta la elementele de plastic, cauciuc şi textile ale turismului, în proporţie de 20%. Se pare că focul a fost pus intenţionat.

Un accident rutier soldat cu rănirea a patru persoane s-a produs joi seară, în jurul orei 23:00, în satul Străoşti din comuna Iordăcheanu. Un autoturism a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un cap de pod.

Patru tineri, o fată de 17 ani şi trei băieţi cu vârste de 19, 22 şi 23 de ani, au fost răniţi şi transportaţi la spital joi seara în urma incidentului. Cea de-a cincea persoană, un tânăr în vârstă de 22 de ani a refuzat să fie transportat la spital. Pentru gestionarea evenimentului, la faţa locului au fost trimise o maşină de stingere pentru asigurarea măsurilor specifice, dar şi o ambulanţă.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.

Foto:ISU Prahova