Depistaţi la volan, deşi nu deţineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule
 
Seara trecută, în jurul orei 21:15, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu,  pe DN 1 B, pe direcţia Ploieşti către Albeşti-Paleologu au observat cum, un autoturism efectua manevre de depăşire cât şi de schimbare a direcţiei de mers fără a semnaliza, punând astfel în pericol ceilalţi participanţi la trafic.  
Astfel, poliţiştii au procedat la oprirea acestuia, pe DC 159, prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase. 
Cu ocazia legitimării conducătorului auto, acesta a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 21 de ani, din judeţul Dâmboviţa. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
La data de 27 mai a.c., în jurul orei 02:45, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţiei Floreşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în comuna Floreşti au observat cum, şoferul unui autoturism a accelerat brusc, schimbând direcţia de deplasare la vederea echipajului de poliţie. 
Astfel, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, fiind oprit la scurt timp. 
Cu ocazia legitimării conducătorului auto, acesta a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Ariceştii Rahtivani. 
Cu ocazia solicitării documentelor personale şi ale autoturismului, tânărul a declarat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt ce a fost confirmat în urma verificărilor efectuate în bazele de date. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Sursa : IJP Prahova
Foto ilustrativ