IPJ PRAHOVA. BULETIN DE PRESA. 26 mai 2022

Tânăr reţinut de poliţişti pentru furt calificat

La data de 25 mai a.c., poliţistii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au reuşit identificarea unei persoane bănuite, în cadrul unui dosar penal, deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 7 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că în noaptea de 6 spre 7 mai a.c., o persoană ar fi pătruns în curtea imobilului său şi i-ar fi sustras o bicicletă, creându-i astfel un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au depistat persoana bănuită de comiterea faptei, ca fiind un tânăr în vârstă de 22 de ani, din oraşul Mizil.

În baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Minor cercetat în cadrul unui dosar penal deschis pentru distrugere

La data de 25 mai a.c., poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au reuşit identificarea unei persoane bănuite, în cadrul unui dosar penal, deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

În fapt, la data de 4 mai a.c., poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat din municipiul Ploieşti, cu privire la faptul că i-a fost distrus parbrizul de la autoturismul personal, ce se afla parcat în apropierea locuinţei acestuia.

În urma cercetărilor efectuate a fost identificată şi depistată persoana bănuită de comiterea faptei, ca fiind un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Brazi.

În cauză, cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în vederea stabilirii activităţii infracţionale.

Femeie depistată în vederea executării pedepsei închisorii

La data de 25 mai a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Cocorăştii Colţ au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Bucureşti-Secţia I Penală, pe numele unei femei în vârstă de 62 de ani, domiciliată în municipiul Bucureşti

Aceasta a fost condamnată la 6 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că persoana condamnată figura ca fiind urmărită de către Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

În cauză, poliţiştii au procedat la conducerea acesteia la Penitenciarul pentru Femei Târgşoru Nou, unde a fost încarcerată.

Dosar penal întocmit pentru conducere fără permis de conducere şi fals privind identitatea

La data de 25 mai a.c.,  în jurul orei 15:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe raza de competenţă au oprit, pentru control, pe strada Orizontului din municipiu, un autoturism condus de un bărbat.

Cu ocazia legitimării conducătorului auto, acesta a declarat că are vârsta de 29 de ani şi este domiciliat în municipiul Mangalia, fără a putea prezenta permisul de conducere sau actul de identitate, neavându-le asupra sa.

În urma interogării bazelor de date s-a constat faptul că bărbatul a furnizat poliţiştilor date de identitate eronate, acesta având un alt nume, figurând cu permisul de conducere cu restricţii-suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi fals privind identitatea.

Foto ilustrativ