Comisie mixtă constituită pentru verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti
În urma aspectelor semnalate în mass-media locală referitoare la disfuncţionalităţi existente în desfăşurarea activităţii în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Daniel Nanu a dispus constituirea unei comisii pentru verificarea modului de aplicare şi respectare a actelor normative în vigoare de către reprezentanţii spitalului.
Guvernul este cel care reglementează sistemul sanitar prin legislaţie care să favorizeze aplicarea managementului calităţii în unităţile sanitare, facilitând munca furnizorului şi apărând pacientul de deficienţele din sistem. Astfel, ca reprezentant în teritoriu, Instituţia Prefectului va face toate eforturile necesare pentru ca cetăţenii judeţului să beneficieze de dreptul la îngrijiri medicale de calitate, la cele mai înalte standarde, în funcţie de resursele disponibile, eliminând posibilitatea de discriminare sau de vătămare a acestuia.
Această comisie îşi va desfăşura activitatea în perioada 25 – 31 mai 2022 şi va fi coordonată de reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova alături de reprezentanţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova şi ai Corpului Control al Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova.
Rezultatele verificărilor vor fi integrate de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova, care va întocmi un raport ce urmează a fi prezentat prefectului judeţului până la data de 03 iunie 2022. 
 
Sursa:Comunicat Prefectura Jud.Prahova
Foto:http://www.sjup.ro/