IJP Prahova a realizat activităţi de prevenire şi combatere a infracţiunilor la regimul economic
La data de 22 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Drajna au organizat şi desfăşurat o acţiune ce a avut drept scop intensificarea activităţilor de prevenire şi combatare a infracţionalităţii la regimul bunurilor contrafăcute şi a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume.
 
În acest context, cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Măneciu, poliţiştii au constatat faptul că agentul comercial oferea spre vânzare articole vestimentare inscripţionate cu însemnele şi denumirile unor mărci protejate pe teritoriul României, la preţuri net inferioare celor practicate pe piaţă pentru produsele autentice şi pentru care nu s-au putut prezenta certificate de calitate şi conformitate, sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea, cu privire la acestea existând suspiciunea că sunt contrafăcute. 
 
Cu ocazia verificării activităţii de comerţ a unei alte societăţi comerciale din comuna Stachiojd, poliţiştii au confiscat alte articole vestimentare ale căror inscripţii erau identice /asemănătoare cu cele ale unor mărci protejate pe teritoriul României.
 
În urma verificărilor, mărfurile în cauză, în valoare de aproximativ 450 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ