160 de sancţiuni aplicate de poliţiştii prahoveni
 
La data de 21 mai a.c., în mai multe intervale orare, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat 10 acţiuni punctuale, în municipiile Câmpina şi Ploieşti, în oraşele Vălenii de Munte, Slănic şi Plopeni, în comunele Podenii Noi, Iordăcheanu, Drajna şi Bălţeşti dar şi pe drumurile naţionale din judeţ.
Activităţile au avut ca obiectiv prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii la regimul bunurilor contrafăcute, modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanţilor la trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră dar şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.
Astfel, au fost legitimate peste 500 de persoane, au fost controlate peste 350 de autovehicule şi 35 de societăţi comerciale au fost verificate.
În cadrul acţiunilor au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.380 de lei.
Totodată, au fost reţinute 12 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare au fost retrase.
De asemenea, poliţiştii prahoveni au întocmit 5 dosare penale, privind infracţiuni la regimul rutier şi pe linie de mărfuri contrafăcute.
Exemple:
1.În intervalul orar 7.00-9.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au depistat un conducător auto care circula pe strada Calea Doftanei din Municipiu,  cu o viteză de 140 km/h, depăşind astfel regimul legal de viteză cu +90 de km/h peste limita legal admisă (50 km/h) .
2.Tot poliţiştii municipiului Câmpina au depistat în comuna Telega, un conducător auto care în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0.28 mg/l alcool pur în aerul expirat.
3. În intervalul orar 10.00-12.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte cu sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat controale la mai multe societăţi comerciale, iar la 2 dintre acestea au constatat faptul că, agenţii economici respectivi expuneau articole vestimentare  pentru care nu deţineau certificate de conformitate eliberat de societăţile producătoare.
Astfel, au fost confiscate mărfuri în valoare de 431 de lei.
În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
4. La data de 21 mai a.c., în jurul orei 00:15, poliţiştii oraşului Vălenii de Munte au oprit pentru control, pe raza localităţii Starchiojd, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din comună.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de  0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Sursa:IPJ Prahova
Foto ilustrativ/observatorulph.ro