ISU PRAHOVA.”În perioada 19 – 20 mai, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 29 misiuni”

În perioada 19 – 20 mai, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 29 misiuni din care 12 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 14 cazuri SMURD şi 3 activităţi de îndrumare şi control.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 17 persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.

Echipajele de pompieri au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a trei incendii. Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la trei accidente rutiere şi un accident feroviar produse în localităţile Valea Călugărească, Vălenii de Munte, Păuleşti şi municipiul Ploieşti.

În urma incidentelor nu au fost înregistrate victime.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Salvatorii prahoveni au fost solicitaţi să intervină în urma unui eveniment grav care s-a produs la o balastieră situată pe raza localităţii Moara Nouă de lângă Ploieşti.

Alarma s-a dat în jurul orei 15:25, imediat la locul evenimentului au fost mobilizate şase echipaje medicale şi de intervenţie.

Victima, un bărbat în vârstă de 52 de ani se afla la 15 metri de sol pe banda transportoare. Bărbatul a fost extras de către angajaţii firmei şi preluat de către echipajele medicale.

Ulterior, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti, conştient, cu multiple fracturi deschise la membrul superior stang.

O locuinţă din localitatea prahoveană Cioranii de Jos s-a făcut scrum, în urma unui incendiu violent izbucnit joi noaptea, în jurul orei 01.06. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de stingere şi unul de prim ajutor.

Vâlvătaia se manifesta generalizat, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp la acoperiş şi bunurile aferente locuinţei.

Proprietarul, un bărbat în vârstă de 45 de ani a avut prezenţă de spirit şi a reuşit să părăsească locuinţa la timp.

Pompierii s-au luptat peste două ore pentru a stinge focul care ameninţa şi locuinţele din apropiere.

Incendiul, a izbucnit, cel mai probabil din cauza unei lumânări.

Joi dimineaţa, în jurul orei 09:15, s-a produs o explozie urmată de incendiu, la un apartament situat la etajul 1 al unui bloc de locuinţe.

Deflagraţia s-a produs în urma exploziei unui acumulator de motoscuter electric. În imobil se aflau două persoane, un bărbat şi o femeie, care din cauza panicii instaurate au sărit pe geam.

Femeia a suferit multiple traumatisme şi a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare, iar bărbatul nu a suferit leziuni.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de stingere, unul de descarcerare şi unul de prim ajutor.

În urma deflagraţiei au fost afectate bunurile din locuinţă şi tâmplăria.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor. 

Sursa: Comunicat ISU Prahova