ISU PRAHOVA.”În perioada 18 – 19 mai, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 34 misiuni din care 6 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă”

În perioada 18 – 19 mai, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 34 misiuni din care 6 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 26 cazuri SMURD şi 2 activităţi de îndrumare şi control.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 25 de persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.

Echipajele de pompieri au acţionat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească de pe raza localităţii Poiana Vărbilău.

Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere produse în municipiul Ploieşti şi localitatea Bucov, în urma cărora o persoană a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

O anexă din satul Poiana Vărbilău a fost transformată în scrum, miercuri după-amiază, în jurul orei 14.06. Distruse de flăcări au fost şi furajele depozitate (aproximativ o tonă de fân) şi acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp. Totul din cauza utilizării focului deschis în spaţii închise. Proprietarii au încercat să stingă incendiul, dar nu au reuşit şi au cerut ajutorul pompierilor.

Două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vălenii de Munte au ajuns imediat la faţa locului, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Doisprezece pompieri militari au intervenit pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor.

Au fost protejate de foc casa şi alte anexe din gospodărie, dar şi locuinţa vecinilor.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.