Comisarii  OPC Prahova au efectuat un control  în piaţa La Cocoş din Ploiesti.Nereguli gasite
"La iniţiativa comisarului şef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu, în data de 13.05.2022 comisarii CJPC Prahova au desfăşurat o acţiune de control in Piaţa Cocoş din Ploieşti. 
Cu această ocazie au fost verificaţi 4 operatori economici: SC SUPERMARKET LA COCOS SRL, SC ZIAN COMFRUCT SRL, II DITU N GHEORGIANA, SC VALCOM 50 SRL.
Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei şi 3 avertismente. Totodată, s-au dispus măsurile de oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare totală de 3.660 lei, precum şi de oprire definitivă de la comercializare şi retragere din circuitul consumului uman a unor produse  în valoare totală de 178 lei", a anunţat CRPC Sud Muntenia.
 
S-a dispus oprirea temporară până la remedierea deficienţelor a utilizării unor spaţii si agregate frigorifice, care erau neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie si resturi alimentare.
 
Ce au descoperit comisarii în supermarketul La Cocoş şi magazinele adiacente
-la raioanele de branzeturi si produse carne lăzile si  vitrinele frigorifice erau neigienizate corespunzator, cu depuneri de mizeri, scurgeri de lichide si resturi alimentare;
 
-comercializare branza de vaci cu termen de valabilitate expirat;
 
-comercializare produse patiserie ambalate fără etichetă;
 
-comercializare legume fructe depreciate, mucegăite, deshidratate;
 
-neconcordanţe ale informaţiilor privind ţara de origine la legume fructe între eticheta de raft si cea de pe ambalaj.