Drumurile Naţionale din judeţ, în atenţia poliţiştilor prahoveni
 
La data de 16 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au acţionat pe Drumurile Naţionale din judeţ pentru combaterea comportamentului agresiv al conducătorilor de vehicule în conducerea acestora pe drumurile publice, pentru verificarea legalităţii transportului de persoane şi de marfă, totodată în atenţia poliţiştilor fiind şi comportamentul bicicliştilor în trafic. 
 
În acest context au fost controlate peste 200 de autovehicule, fiind efectuate peste 70 de testări cu aparatul etilotest. 
 
Astfel, au fost aplicate în total 112 sancţiuni contravenţionale, 8 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru abaterile bicicliştilor şi 3 pentru pietonii care nu au respectat prevederile legale privind traversarea părţii carosabile. 
 
De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere, dinte care 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
 
Nerespectarea normelor rutiere în vigoare aduc, de cele mai multe ori urmări nefaste! Fiţi responsabili în trafic, conducând preventiv pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ/observatorulph.ro