POLIŢIŞTII PRAHOVENI AU FOST LA DATORIE, IN WEEKEND. Peste 100 de sancţiuni contravenţionale
 
În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova şi cei ai Secţiilor de Poliţie Rurală Apostolache şi Valea Doftanei au organizat şi desfăşurat 3 acţiuni pe raza de competenţă, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă publică în zonele cu risc criminogen ridicat, dar şi în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
În cadrul celor 3 acţiuni care au avut loc atât în timpul zilei cât şi noaptea au fost controlate aproximativ 250 de autovehicule, fiind aplicate astfel peste 100 de sancţiuni contravenţionale.  
 
Dintre acestea, 90 au fost aplicate pentru nerespectarea 
prevederilor legale ale OUG 195/2002, fiind reţinute în acest sens şi 13 permise de conducere pentru viteza neregulamentară sau conducere sub influenţa alcoolului. 
 
Cu ocazia controalelor din trafic au fost efectuate şi aproximativ 110 testări cu aparatul etilotest.
 
Totodată, conform Legii nr.61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice au fost aplicate aproximativ 10 sancţiuni contravenţionale cu ocazia constatării unor fapte de această natură. 
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 36.600 de lei.
 
Vă recomandăm să creşteţi atenţia şi să adoptaţi o conduită preventivă în toate deplasările, nu doar în perioadele în care se anunţă acţiuni ale poliţiştilor rutieri, să adaptaţi viteza la condiţiile meteo şi de drum, nu doar atunci când vă aşteptaţi să fiţi înregistraţi de RADAR şi să respectaţi regulile de circulaţie pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur!
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ/ziarulprahova.ro