Acţiuni zilnice ale poliţiştilor prahoveni.10 mai 2022
Pe parcursul zilei de ieri, 10 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat acţiuni care au avut ca obiectiv descurajarea elementelor infracţionale, combaterea fenomenelor cu impact stradal dar şi creşterea gradului de siguranţă rutieră. 
În acest sens, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Floreşti au acţionat în intervalele orare 13.00-15.00, pe raza de competenţă, pentru asigurarea climatului de siguranţă rutieră precum şi pentru combaterea fenomenelor cu impact stradal.
Tot ieri, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat activităţi pentru combaterea  conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor susbtanţe.
Totodată, aceştia au acţionat şi pentru nerespectarea de către conducătorii de biciclete a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
Astfel, au fost legitimate peste 200 de persoane şi controlate peste 150 de autovehicule.
În cadrul acţiunilor au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.800 de lei.
Dintre acestea, 25 pentru abateri săvârşite de biciclişti, iar 15 sancţiuni au fost aplicate pietonilor.
Totodată, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare au fost retrase.
 
Cercetaţi pentru infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 10 mai a.c., poliţiştii Biroul Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- au depistat, în trafic, pe raza municipiului Ploieşti, 3 conducători auto care circulau pe drumurile publice având numerele provizorii de circulaţie expirate. 
În fapt, în jurul orei 10:00 au depistat pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Podenii Noi care avea numerele provizorii de circulaţie expirate din cursul lunii aprilie. 
O oră mai târziu, poliţiştii au depistat pe strada Depoului din municipiu, un alt autoturism condus de un bărbat în vârstă de 27, de ani din comuna Filipeştii de Târg care avea numerele provizorii de circulaţie expirate, din cursul lunii trecute. 
Două ore mai târziu, un alt autoturism condus de o femeie în vârstă de 34 de ani, din Puchenii Mari a fost depistat, circulând pe strada Bobâlna din municipiu având numerele provizorii de circulaţie expirate de la începutul acestei luni. 
În toate aceste cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui autovehicul neînmatriculat.
Politiştii rutieri vin cu următoarea precizare:
 
Numerele de circulaţie provizorii, care au expirat după ultima “stare de alertă”, respectiv după data de 9 martie a.c. nu se prelungesc conform prevederilor Legii nr. 55/2020, pentru încă 30 de zile, prin urmare autovehiculele care se deplaseaza în trafic cu astfel de numere, nu au “drept de circulaţie” valabil.
 
Seara trecută, în jurul orei 23:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti-Scăeni, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Victoriei din oraş au oprit, pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din oraşul Mizil. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.  
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Sursa:IJP PRAHOVA
Foto ilustrativ/g4media.ro