BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA.11 MAI 2022

În perioada 10 – 11 mai, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 38 misiuni din care 13 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 22 cazuri SMURD şi 3 activităţi de îndrumare şi control.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 22 de persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă.

Echipajele de pompieri au acţionat pentru lichidarea a 2 incendii, unul dintre acestea s-a produs la un autoturism iar celălalt a fost o ardere necontrolată, respectiv gunoi menajer în localitatea Mizil.

Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere produse în municipiul Ploieşti şi localităţile Buşteni şi Podenii Noi, în urma cărora o persoană a fost transportată la spital pentru investigaţii suplimentare.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren la secţiile ATI din judeţ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Un autoturism a ars ca o torţă, marţi după-amiaza, în jurul orei 12:30, în localitatea Poiana Vărbilău. La locul evenimentului au fost mobilizate o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent, la peste 50% din autoturism. Conducătorul a avut prezenţă de spirit şi a reuşit să parăsească vehiculul în timp util. Se pare că focul a pornit din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din subunităţile operative au continuat acţiunile de recunoaştere la diverse categorii de obiective în localităţile Aluniş, Băneşti şi Vărbilău, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularităţile fiecărei clădiri şi prelucrarea personalului asupra asigurării intervenţiei imediate în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.