Amenzi în valoare de peste 60 000 lei intr-o actiune a politistilor prahoveni
Pe parcursul zilei de miercuri, 4 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat 7 acţiuni care au avut ca obiectiv descurajarea elementelor infracţionale, combaterea fenomenelor cu impact stradal, prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ dar şi creşterea gradului de siguranţă rutieră. 
 
În acest sens, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat în intervalele orare 10.00-13.00, în zona de Vest a municipiului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. 
 
Astfel, au fost legitimate peste 80 de persoane şi verificate 26 de societăţi comerciale.
 
În cadrul acţiunii au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.800 de lei.
 
În intervalul orar 14.00-17.00, poliţiştii au acţionat în zona centrală a municipiului, dar şi în zona de sud, pentru  combaterea faptelor antisociale.
 
Au fost legitimate peste 40 de persoane şi verificate 6 societăţi comerciale.
 
Au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 de lei.
 
De asemenea, în intervalele orare 8.00-12.00 şi 18.00-20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina şi cei ai oraşului Băicoi au desfăşurat acţiuni pe raza acestora de competenţă, pe linia prevenirii violenţei în unităţile de învăţământ şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în zonele adiacente.
 
Astfel, au fost verificate 12 unităţi şcolare, 12 agenţi de pază au fost instruiţi, iar 20 de elevi au beneficiat de activităţi educativ-preventive.
 
În cadrul activităţilor au fost legitimate peste 70 de persoane, iar 40 de autovehicule au fost controlate.
 
Totodată, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.940 de lei.
 
Şi poliţiştii rutieri au fost la datorie pe parcursul zilei de ieri, astfel au acţionat pe drumurile naţionale din judeţ dar şi în comuna Bucov, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, dar şi pentru combaterea nerespectării de către conducătorii de biciclete a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.
 
Peste 170 de autovehicule au fost controlate şi au fost efectuate peste 80 de testări cu aparatul etilotest.
 
Astfel, au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.215 lei.
 
Dintre acestea, 25 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 pentru abateri săvârşite de biciclişti, iar 15 sancţiuni au fost aplicate pietonilor.
 
Totodată, au fost reţinute 5 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare au fost retrase.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ