IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.28 aprilie 2022
 
Bărbat reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat
 
Ieri, 27 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au reuşit identificarea şi depistarea unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din oraş, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de tentativă la furt calificat.
 
În fapt, în dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 10:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei unităţi de învăţământ din oraş, despre faptul că o persoană a pătruns, fără drept, în incinta unităţii, căutând în mai multe săli obiecte de valoare. 
Cu ocazia verificărilor efectuate a reieşit faptul că persoana bănuită nu a sustras niciun bun din unitate, singurul prejudiciu creat constând în distrugerea uşilor, prin forţarea lor. 
În urma cercetărilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi depistată ca fiind un bărbat în vârstă de 35 de ani, din oraş. 
În baza probatoriului administrat, ieri, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii oraşului Băicoi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat. 
 
3 Tineri cercetaţi pentru furt calificat
 
La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 11:00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat, din municipiul Ploieşti, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că i-au fost sustrase două telefoane mobile, din incinta magazinului.
Din cercetări a reieşit faptul că în noaptea de 26 spre 27 aprilie a.c., în jurul orei 23:00, profitând de faptul că uşa de acces de la subsolul unui centru comercial era deschisă, trei tineri au pătruns în interior, deplasându-se la magazinul în cauză, moment în care, unul dintre aceştia, a sustras două telefoane mobile. 
În baza informaţiilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat, la scurt timp persoanele bănuite, ca fiind 3 minori cu vârstele de 13, 14,  respectiv 15 ani, toţi din municipiul Ploieşti.
Cele două telefoane mobile, în valoare de 4.900 de lei au fost recuperate şi predate persoanei vătămate.
 
Totodată, reprezentanţii legali ai minorilor au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr.61/1991, cu amendă în valoare de 200 de lei fiecare.
 
Întrucât, poliţiştii au constatat faptul că agenţii de securitate care au avut în competenţă zona comiterii faptei nu şi-au îndeplinit corespunzător atribuţiile de serviciu, aceştia au fost sancţionaţi conform prevederilor Legii nr. 333/200 cu amendă în valoare de 300 de lei fiecare.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de către poliţiştii Secţiei nr.1 de Poliţie  Ploieşti.
 
Bărbaţi depistaţi în trafic, pe bicicletă sau la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice sau cu numerele provizorii expirate
 
La data de 27 aprilie, în jurul orei 09:00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului Ploieşti, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti-Biroul Rutier au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiu. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că numărul provizoriu de circulaţie al autoturismului este expirat din cursul lunii trecute. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui autovehicul neînmatriculat. 
 
Tot ieri, în jurul orei 17:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi despre faptul că, pe Drumul Naţional 1, km 42+199, în afara localităţii Potigrafu, pe direcţia Bucureşti-Ploieşti, un bărbat care se deplasa pe bicicletă s-ar fi dezechilibrat şi accidentat. 
Bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În urma evenimentului rutier, bărbatul a suferit vătămări corporale necesitând transportarea la o unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 
 
Sursa:IJP PRAHOVA
 
Foto ilustrativ